To je to što me zanima!

Tajni prolaz u Visokoj: Vila ima lift do garaže izgrađen za Tita

Rezidencija u Visokoj ulici 22, u koju bi se trebala preseliti Grabar Kitarović, ima lift u garaži preko puta javne garaže na Tuškancu. Lift je trenutačno zapečaćen
Vidi originalni članak

Sigurnost novoizabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović ne bi trebala biti ugrožena odluči li se preseliti u rezidenciju u Visokoj ulici 22. Naime, objekt u kojem bi trebala stolovati ima tajni prolaz koji izravno iz vile vodi na Tuškanac.

Postojanje tajnog prolaza, točnije lifta koji iz garaže na Tuškancu vodi podzemnim tunelom izravno u vilu u Visokoj, potvrdili su za Večernji list i u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUDI). Kažu da lift sada nije u funkciji i da se do njega dolazi iz garaže u kojoj se parkiraju vozila iz osiguranja.

Budući da je rezidencija štićeni objekt taj je prolaz trenutačno zatvoren metalnim vratima i zapečaćen. Podzemni lift navodno je izgrađen nakon Drugog svjetskog rata, u vrijeme kada je rezidenciju koristio Josip Broz Tito. Kratko vrijeme vilu je kao svoj ured koristio i prvi predsjednik Franjo Tuđman, a danas u njoj odsjedaju visoki državni gosti.

Ključevi garaže i rezidencije u Visokoj dostavljeni su Uredu predsjednika u skladu s odlukom Vlade da se nova predsjednica preseli iz objekta na Pantovčaku u Visoku ulicu.

Idi na 24sata

Komentari 144

  • najiram 10 06.02.2015.

    svi koji imaju kućni broj nula "0" trebaju tužiti državu u strazbur jer ne znaju da je nula službeno priznati broj....garant dobivaju spor a hrvatska država packu zbog nepoznavanja numeričkih brojeva...stvarno imamo stručnu vladu visoko obrazovane stručnjake..ne znam kako onda koriste nulu u temperaturnoj ljestvici...da nije nula početni broj ona bi se temperatura čitala od 1 a prvi niži bi bio -1 stvarno sad treba na trošak tih bisera tim ljudima izdati nove osobne i novo mjesto prebivališta...

  • yocko 05.02.2015.

    Znači Kolinda hoče u Visoku radi tajnog izlaza?

  • Dashiki1212 05.02.2015.

    Zapravo vrlo dobra ideja i dugoročno isplativa. predsjedničko radno vrijeme nije osam sati, ona mora biti dostupna 24 sata na dan. Kad se uzme u obzir da i osiguranje manje košta, budući ne mora osiguravati i stan i rezidenciju, i dolaske i odlaske, i predsjednice i gostujućih državnika. To je američki sistem, da se cijela obitelj tijekom mandata doseli u jedan objekt i od tamo djeluje. Bdv, nije to samo za nju, več i za ostale koji će doći iza nje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare