To je to što me zanima!

Promijenila iskaz: Intenzivno sam razmišljala i sjetila sam se

Afera Planinska: Iako je Sanaderova tajnica Jagoda Premužić u istrazi tvrdila da prijedlog za kupnju zgrade dala Jadranka Kosor, sada tvrdi da je to bio Čobanković
Vidi originalni članak

O kupnji zgrade mesara i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Stjepana Fiolića za potrebe Ministarstva regionalnog razvoja raspravljalo se na užem vladinom kabinetu na prijedlog ministra Petra Čobankovića, svjedočila je u slučaju 'Planinska' tajnica Sanaderove vlade Jagoda Premužić.

- Kupnja sporne zgrade došla je kao dopunski prijedlog, a nitko od ministara nije imao primjedbi - kazala je svjedokinja koja se prisjetila i da je Čobanković nakon što je donio pismeni prijedlog 'nešto razgovarao s predsjednikom Vlade'. 

Intenzivno sam razmišljala i sjetila se da je prijedlog na uži kabinet donio Čobanković, rekla je Jagoda Premužić objasnivši zašto je promijenila iskaz

Na pitanje Sanaderova branitelja zašto danas svjedoči drugačije nego u istrazi kada je rekla da se o kupnji zgrade nije raspravljalo nego da je prijedlog prije glasovanja na zatvorenoj sjednici iznijela Jadranka Kosor, Premužić je odgovorila:

- Intenzivno sam razmišljala i sjetila se da je prijedlog na uži kabinet donio Čobanković - rekla je svjedokinja dodavši kako ni jedan prijedlog nije mogao doći na vladu bez premijerova znanja. No, Sanader ga nije potpisao već je to učinila njegova zamjenica Jadranka Kosor. Sanader je prigovorio istinitosti iskaza svjedokinje i rekao kako je svjedokinja zaključivala iz ranije prakse te kako nije moguće da se sada bolje sjećala sporne sjednice nego u Uskoku gdje je prije svjedočenja pročitala i fonogram.

Sanadera u ovom postupku terete da je za 17 milijuna kuna provizije utjecao da se Fiolićeva zgrada proda Čobankovićevu ministarstvu po cijeni znatno većoj od tržišne.

U četvrtak dolaze Bebić, Uzelac i Begović

Suđenje se nastavlja u četvrtak kada bi trebali svjedočiti Luka Bebić, bivši predsjednik Sabora, potpredsjednik Sanaderove vlade Slobodan Uzelac i Vitomir Begović.

Idi na 24sata

Komentari 121

  • 18.12.2013.

    Mislila sam da je amnezija nešto što se ne rješava "intenzivnim razmišljanjem". Nečeg se sjećaš ili ne. Sve mi se čini da je odnekud kapnula pomoć za prisjećanje. U obliku love.

  • jojo59 18.12.2013.

    draga Jagodo čestitam što ste preboljeli i izliječili se od bolesti sanader-amnezija

  • mindanao 18.12.2013.

    treba potraziti koji je bio 'stimulans' da je pocela upotrebljavti sav mozak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare