To je to što me zanima!

Tajvan: U potresu od 6,4 Richtera 12 ozlijeđenih

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zbog potresa su prekinute komunikacijske veze i dovod električne energije, a izbio je i jedan veliki požar. Upozorenje za tsunami sada nisu izdali
Vidi originalni članak

Snažan potres od 6,4 stupnja po Richteru uzdrmao je južni dio Tajvana u četvrtak rano ujutro. Uplašeni ljudi trčali su iz svojih kuća i stanova na ulice. Zbog potresa su prekinute komunikacijske veze i dovod električne energije, a izbio je i jedan veliki požar. Ozlijeđeno je najmanje 12 ljudi, a uglavnom se radi o lakšim ozljedama. Upozorenje za tsunami ovoga puta nisu izdali. Epicentar potresa bio je u planinskom dijelu pokrajine Kaohsiung. U prekidu je i željeznički promet. Voditelj tamošnjeg seizmološkog centra kaže kako je ovo jedan od snažnijih  potresa koji je pogodio regiju posljednjih godina. Vlasti su poslali procjenitelje na teren kako bi se vidjelo kolika je šteta. Ekipe hitne pomoći u punoj su pripravnosti.
Tajvan je mjesto čestih potresa jer leži na spoju dviju tektonskih ploča. Državu je 1999. pogodio jedan od najsnažnijih potresa od 7,6 stupnjeva. Tad je poginulo 2.400 ljudi, a oštećeno i uništeno je oko 50.000 zgrada.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • jbrown 04.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • Kiri 04.03.2010.

    Da, da, \"priroda\" nam vraca!!! Dok god Zemlja ne bude geoloski mrtva, kao Mars, biti ce potresa. Na Veneri nema covjeka, ali ima potresa i vulkana. Objasni to!

  • nemam pojma 04.03.2010.

    meni je potres svaki dan kad kamion prođe pored kuće...

Komentiraj...
Vidi sve komentare