To je to što me zanima!

"Taksi rat" za svakog putnika: Svađe vozača se nastavljaju

Nekoliko dana nakon burnog sastanka i dogovora kojim se trebalo spriječiti barem nasilje, predstavnici Taksi Cammea i Radio Taksi Zagreba ponovno su u "ratu"
Vidi originalni članak

Sukobi ne nastaju zbog konkurencije, nego zbog nelojalne konkurencije. Mi smo smanjili cijene i kad nam je krenulo, Cammeo počne s novim nezakonitostima kojima provociraju naše vozače. Državne institucije su obaviještene o svemu, ali ništa ne rade. Pitanje je dana kad će sukob ponovno eskalirati, kaže Željko Petković, predsjednik udruženja Radio Taksi Zagreb. S druge strane fronte, iz Cammea, odgovaraju da je uzrok njihove frustracije i nasilja upravo to što su stari taksisti dobili konkurenciju.

- Mi smo na sastanak došli s najboljim namjerama. Ali dočekali su nas toliko hladno i neprijateljski, na granici incidenta, da smo ih morali upozoriti da bi kod nas barem bili ponuđeni čašom vode. Oni krive Cammeo za promjene, ali oni moraju shvatiti da povratka na staro nema. A njihova nervoza proizlazi iz toga. Vozač Cammea još nijednom nije izazvao ni najmanji incident, sve su izazvali vozači Radio Taksi Zagreba - rekao nam je glasnogovornik Cammea Miroslav Hoffman.

Na sastanku su uspjeli dogovoriti da dijele taksi stajališta, ali samo načelno. Vozači Cammea to u praksi ne čine jer im je neugodno zbog izolacije i pogleda koje im upućuju stari vozači. Oni pak tvrde da Cammeo i dalje presreće i “otima” putnike.

Tučnjava u kojoj je nastradao cammeovac povod sastanku

U utorak 21. veljače dvojica taksista Radio Taksija Zagreb pretukli su Roka Palića (48), vozača Cammea. Bio je to povod za sastanak u petak i pokušaj dogovora. Palića su prebili pred bolnicom Rebro, koja je jedna od ključnih točki oko koje se spore taksisti. Sastanak je bio izrazito buran. Taksisti su se dogovorili tek da dijele stajališta i da sukobe rješavaju razgovorom. No i taj mali dogovor sad se čini upitnim.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • pepina82 01.03.2012.

    Koliko samo losih komentara....decki iz rtz-a su imali vremena i dali si truda!!!! Super ste!!!! Hahahaha

  • goran82 01.03.2012.

    To nisu taksisti to su šahisti xD Gledam ih sa gađenjem pljuc pljuc

  • nuša matanova 01.03.2012.

    dokle će se na ovakav način rješavat problemi

Komentiraj...
Vidi sve komentare