To je to što me zanima!

Taksistica spasila putnici život doniravši joj bubreg

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
SAD: Taksistica Carol je dvije i pol godine vozila Keri na dijalizu. Bolesnoj Carol su počeli otkazivati bubrezi. Hitno joj je trebala transplantacija organa
Vidi originalni članak

Za taksisticu Carol Hambright iz Teksasa Keri Evans nije još jedna mušterija u nizu. Carol je Keri spasila život doniravši joj svoj bubreg.
- Bolujem od dijabetesa tipa jedan. Zbog toga su mi otkazali bubrezi, a na dijalize idem već dvije i pol godine - priča Keri. Bolesnoj Keri stanje se pogoršalo i hitno joj je trebala transplantacija. Taksistica Carol, koja ju svakoga dana vozi na dijalizu, ponudila joj je svoj. Njih dvije su se vrlo brzo sprijateljile za vrijeme vožnje i postale vrlo bliske.
- Došla sam jedan dan po Kari, a ona je rekla da odustaje od svega jer ne može pronaći donora koji će joj dati bubreg. Bila je toliko utučena. Odmah sam joj ponudila svoj - prisjeća se Carol. Ovih dana Keri i Carol otići će na operaciju. Keri će presaditi Carolin bubreg.
- Nitko nije mogao vjerovati da će nekoj neznanki samo tako dati svoj bubreg. No, ja im kažem kako mi je za život dostatan tek jedan. Drago mi je što sam mogla pomoći - kaže Carol.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Beauty Ass 15.07.2009.

    @canon Pa naravno da joj je spasila život, a time ga i produžila jer svi koji odlaze na dijalizu ne mogu na istoj živjeti duže od 10-20 godina. Vjerojatno su rijetki oni koji izdrže 20 godina odlazeći na terapije hemodijalizom.

  • baklava4 15.07.2009.

    Dirnulo me ovo, prehrabra odluka i plemenit čin.. Da li bi ja učinio nešto takvo?..

  • canon 15.07.2009.

    Baš mi malo i nije jasno jer, ide na dijalizu zato što su joj bubrezi otkazali,i ne znam kako joj je ova spasila život kad je ova mogla godinama živit na dijalizi.U svakom slučaju kvalitetniji je život sa doniranim bubregom nego na dijalizi

Komentiraj...
Vidi sve komentare