To je to što me zanima!

Talibani dobili više od milijardu dolara pomoći, Amerikance su pozvali da budu velikodušniji

Afganistan je na rubu propasti i gladi, zbog rata, vremenskih nepogoda, bijega stanovništva otkako su se talibani vratili na vlast, a međunarodne snage povukle
Vidi originalni članak

Talibani su u utorak pozdravili pomoć od 1,2 milijardi dolara koju je obećala međunarodna zajednica i pozvali su Sjedinjene Države da budu velikodušnije.

- Zahvaljujemo i pozdravljamo angažman međunarodne zajednice od oko milijarde dolara pomoći i pozivamo ih da nastave pružati pomoć Afganistanu - izjavio je  Amir Kan Mutaki, ministar vanjskih poslova u novoj afganistanskoj vladi. 

- Amerika je velika zemlja, morali bi pokazati velikodušnost - dodao je na konferenciji za novinare. 

PRAVA ISTINA O KAOSU Tri svjetske supersile i trgovci drogom su glavni igrači u velikom paklu Afganistana

Sjedinjene Države su obećale u ponedjeljak u sklopu inicijative Ujedinjenih naroda oko 64 milijuna dolara za humanitarne organizacije koje rade u Afganistanu. Washington je u 20 godina rata u Afganistanu potrošio 2000 milijarda dolara. 

"Islamski emirat", ime koje su talibani dali Afganistanu, "pomogao je Sjedinjenim Državama olakšavajući njihove evakuacije. Umjesto zahvalnosti oni govore o sankcijama našem narodu", komentirao je Mutaki govoreći o više od 123.000 ljudi evakuiranih zračnim mostom iz Afganistana krajem kolovoza.

Afganistan je na rubu propasti i gladi, zbog rata, vremenskih nepogoda, bijega stanovništva otkako su se talibani vratili na vlast, a međunarodne snage povukle.

TALIBANI KRŠE OBEĆANJA Iz Afganistana poletio prvi komercijalni let, UN upozorava na kršenje ženskih prava

Ujedinjeni narodi su obznanili u ponedjeljak da su se države donatori obvezale isplatiti ukupno 1, 2 milijarde dolara pomoći Afganistanu, ali nisu naveli koji iznos će biti namijenjen za hitnu pomoć.

- Islamski emirat dat će sve od sebe da potpuno transparentno pruži ovu pomoć onima kojima je najpotrebnija - obećao je novi šef afganistanske diplomacije.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • gasparinjo 17.09.2021.

    ...pa ti sada budi pametan? Najprije se kokaju, a potom ih pomažu milijardama. ????

  • Mjerilooo 14.09.2021.

    Sad nek obnavljaju sta su srusili...nisam u povijesti vidio da se ikad ratovalo na teritoriju Amerike jedino kad su Japanci napali luku tad smo vidjeli sta su Ameri u stanju napravit,a bitno da pozivaju druge da su teroristi

Komentiraj...
Vidi sve komentare