To je to što me zanima!

Talibani opkolili borce otpora, pozivaju na mir i zajedništvo

Talibani su proglasili amnestiju za sve Afganistance koji su radili za strane snage u zadnja dva desetljeća, ali mnogi koji se boje odmazde pokušavaju pobjeći iz zemlje
Vidi originalni članak

Talibani su okružili jedinu preostalu pokrajinu koja se opire njihovoj vladavini, rekao je u srijedu visoki talibanski čelnik, pozivajući pobunjenike na pregovore.

Od pada Kabula 15. kolovoza, planinski Pandžšir jedina je pokrajina koja pruža otpor talibanima, premda se borbe između talibana i lokalnih milicija vode i u susjednoj pokrajini Baghlan.

Pod vodstvom Ahmada Masuda, sina bivšeg zapovjednika mudžahedina, otpor talibanima pruža nekoliko tisuća pripadnika lokalnih milicija i ostaci vojske i specijalnih snaga.

U snimljenom govoru upućenom Afganistancima u Pandžširu, visoki talibanski vođa Amir Khan Motaki pozvao je pobunjenike da polože oružje. 

TALIBANI PREUZELI DRŽAVU Kaos u Afganistanu: 'Imam šest kćeri, život mi je u opasnosti, a nemam kuda pobjeći. Strah me'

"Islamski Emirat Afganistan dom je za sve Afganistance", poručio je.

Talibani su proglasili amnestiju za sve Afganistance koji su radili za strane snage u zadnja dva desetljeća, ali mnogi koji se boje odmazde pokušavaju pobjeći iz zemlje.

Motaki je rekao da su talibani poduzeli puno napora da bi pregovarali s vođama oporbenih snaga u Pandžširu, "ali nažalost, nažalost, bez rezultata".

Glasnogovornik Nacionalne fronte otpora Afganistana, koja okuplja snage u dolini Pandžšir, rekao je u srijedu da su talibanske snage pokrenule ofenzivu prije dva dana i da napadaju na tri ili četiri mjesta, ali ih za sada uspijevaju odbiti. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Rikikiki 02.09.2021.

    Pandžšir jedini imaju muda

  • Tübingen 65 02.09.2021.

    Treba pomoci tim jadnim borcima sto nece prihvatiti talibansku diktaturu..svaka im cast.. Zasto Amerika i Europa toliko obozava taliban?

  • ksenijast 01.09.2021.

    ...eto...bas me zanima kako ce funkcionirati taliban Afganistan...

Komentiraj...
Vidi sve komentare