To je to što me zanima!

Talibani se hvale i tvrde: Ovo smo snimili u domu odbjeglog generala, zlatni luster i zidovi

Nakon što su talibani osvojili Mazar-e Šarif, četvrti po veličini grad u Afganistanu, ušli su u rezidenciju generala Abdula Rašida Dostuma i ostali zatečeni nevjerojatnim luksuzom
Vidi originalni članak

Zloglasni afganistanski general Abdul Rašid Dostum prije nekoliko dana otišao je u Mazar-e Šarif kako bi organizirao obranu grada i odbio napad talibana. Sa njim je došao još jedan zloglasni general, Atta Muhammad Nur.

>>> Talibani u Kabulu, pratite tijek situacije uživo >>>

UŠLI U KABUL UŽIVO: Predsjednik Afganistana oglasio se nakon bijega, cure i fotografije talibana u palači

Pod sobom su imali jake snage i svima je došlo kao iznenađenje kada je to uporište afganistanske Vlade tako brzo palo. Nakon pada grada, Nur je na Facebooku objavio kako je afganistanska vojska sama predala oružje talibanima kada su stigli u grad. Oba generala tada su pobjegla, a u svojoj objavi Nur je napisao da su na sigurnom mjestu, piše Daily Mail.

Mazar-e Šarif je već dugi niz godina bio Dostumovo uporište i on je tamo imao svoju rezidenciju, u koju su talibani provalili kada su osvojili grad.

Na društvenim mrežama objavili su video iz luksuzne rezidencije.

POGLEDAJTE VIDEO IZ REZIDENCIJE:

U videu vidimo prizore koji su u čistoj suprotnosti od onih na kakve smo inače navikli iz Afganistana. Talibani su se snimali dok su bili u Dostumovom salonu koji ima zlatni luster i zidove, ogroman televizor, skupe tepihe, sofe i fotelje te vaze. U jednom od ormarića pronašli su i zlatni set za čaj.

DRAMATIČNO STANJE Talibani zauzeli 5. najveći grad: 'Kabul će uskoro pasti u njihove ruke, zavladat će pravi kaos'

Zloglasni general

Abdul Rašid Dostum bio je jedan od američkih saveznika u Afganistanu i ključna figura tijekom 20-godišnje borbe protiv talibana. Poznat je po tome što je svoje zatvorenike ubijao tako da ih je žive gazio tenkom.

Bio je moskovski učenik, a surađivao je i s FSB-om i CIA-om.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • 15.08.2021.

    Naučili od naših generala

  • samoproglašena antifuksica 15.08.2021.

    a zbog čega nam nudite primjere jednakijih medju jednakima iz aganistana?! pa imamo mi i "naših" nelustriranih "talibana" koji su desetljećima uzivali zlatne lustere na brijunima i ostalim elitnim lokacijama kao clanovi nedodirljive kaste antifa jednakijih medju jednakima.

  • ppavlija 15.08.2021.

    Sve vam to skoro pa isto.Ako usporedite materijalno stanje bilo kojeg našeg generala s mojim,narednik,razlika je drastična.

Komentiraj...
Vidi sve komentare