To je to što me zanima!

Arrivederci! Silvio obećao kako će otići čim potvrde reforme

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Iako je talijanski premijer tvrdio kako neće podnijeti ostavku, u utorak navečer je ured predsjednika Giorgija Napolitana potvrdio kako je obećao da će odstupiti
Vidi originalni članak

Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano u utorak navečer je nakon sastanka s premijerom istaknuo kako će Berlusconi podnijeti ostavku čim parlament potvrdi prijedlog o mjerama štednje, što mu je i obećao. Tu informaciju su potvrdili iz iz ureda talijanskog predsjednika.

Parlament u Italiji je glasovao o prijedlogu o mjerama štednje, što je bio još jedan test za premijera Silvia Berlusconija. Prihvatili su prijedlog, ali je Berlusconi izgubio većinu u parlamentu. Opozicijski zastupnici u parlamentu su osigurali kvorum, ali nisu glasovali. Nakon glasovanja premijeru se obratio i Pier Luigi Bersani, šef Demokratske stranke, te ga je izravno pozvao da odstupi s dužnosti.

Silvio Berlusconi (75) je zatražio i provjeru glasova te je vidio kako 11 članova njegove stranke također nije glasovalo.

- Osjećam se izdano - komentirao je premijer.

Berlusconi: Ne dajem ostavku!

Berlusconi je pak u ponedjeljak rekao kako neće dati ostavku. Zastupnike koji su ga napustili je nazvao izdajicama i poručio im kako ih želi pogledati u oči. Rekao je i da će, ako treba, poginuti u parlamentu. 

Čak je i njegov najbliži saveznik, šef Sjeverne lige, Umberto Bossi, zatražio od Berlusconija da odstupi s dužnosti. Smatra kako bi talijanskog premijera trebao zamijeniti Angelino Alfano, tajnik Berlusconijeve stranke.

Olli Rehn, europski povjerenik za ekonomske i monetarne poslove, u utorak je izrazio zabrinutost zbog ekonomske situacije u Italiji i rasta kamata na državne obveznice.

Stručnjaci procjenjuju kako će mjere o financijama u utorak proći, ali će Silvio imati malo glasova. Ukoliko se te mjere ipak ne usvoje, očekuje se da će Berlusconi odmah podnijeti ostavku ili će talijanski predsjednik Giorgio Napolitano narediti glasovanje o povjerenju vladi.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • feba 09.11.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • miladraga 09.11.2011.

    Šteta. bio je najzabavniji političar

  • HercegSvabo 08.11.2011.

    On je više goli žena vidio, nego gole žene same sebe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare