To je to što me zanima!

Talijani opet u našim vodama: Ribaricu ulovili kod Palagruže

Talijanski ribari učestalo grubo krše hrvatske i zakone Europske Unije, pa i kad su uhvaćeni, nimalo se ne srame ponovno upasti u naše more.  U tijeku je privođenje članova posade
Vidi originalni članak

Hrvatska obalna straža uhvatila je noćas četveročlanu posadu talijanskog ribarskog broda Ninetta u ilegalnom prelasku državne granice unutar hrvatskih teritorijalnih voda, javlja Morski.hr.

Kapetan je, prema pisanju portala, noćas priveden, a talijanski brod od 22 metra uz pratnju policije je upućen prema Visu. Tako će prema posadi od četiri člana biti poduzete zakonske mjere zbog ilegalnog prelaska granice i vjerojatno protuzakonitog ribolova.

Unutar hrvatskih teritorijalnih voda ušao je oko 22.00 sata juhoistočno od arhipelaga Palagruže. 

- U tijeku je privođenje osoba nakon čega će se provesti kriminalističko istraživanje – potvrdila je Ana Čepić iz odnosa s javnošću splitske policije.

Talijanski ribari učestalo grubo krše hrvatske i zakone Europske Unije, pa i kad su uhvaćeni, nimalo se ne srame ponovno upasti u naše more, piše Morski.hr. 

Podsjetimo, talijanska posada ribarskog broda Mario LC PA 1358 početkom rujna je uhvaćena čak treći put ove godine u nelegalnom ribolovu unutar hrvatskih teritorijalnih voda. Privedeni su u Zadar, a kazna koju su dobili je ukupno 45 tisuća kuna i izgon iz Republike Hrvatske najkraćom rutom.
 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 27.11.2019.

    ovo je kap u moru što nam rade vladajući ajmo ove predložene mjere primjeniti i za hrvatske bandite

  • balki balki 27.11.2019.

    Popis ulova i zapljena svih ribolovnih alata zatečenih na brodu + zadržavanje broda na max period jer je bio sredstvo počinjenja krivičnog djela. Masakrirati ih birokratski pa nek se ambasada žali... Suverenitet (ovo malo što ga je ostalo) se čuva aktivno postupcima i sviješću a ne parolama.

  • bolki me admi 27.11.2019.

    naša država nema prave kazne... prva kazna oduzimanje plovila i kazna za vlasnika u vrijednosti broda a za svakog mornara 20000€ pa da vidiš da bi dobro pazili do kuda idu

Komentiraj...
Vidi sve komentare