To je to što me zanima!

Talijani u velikoj akciji protiv mafije: Uhitili su čak 330 ljudi

Vjeruje se da je 'Ndrangheta, koja potječe s Kalabrije u južnoj Italiji, najmoćnija mreža organiziranog kriminala u svijetu i vodeći krijumčar kokaina u Europi
Vidi originalni članak

Talijanska policija priopćila je u četvrtak da je 330 ljudi, od kojih dio u Švicarskoj, Njemačkoj i Bugarskoj, uhićeno u velikoj operaciji protiv mafijaške organizacije 'Ndranghete.

Vjeruje se da je 'Ndrangheta, koja potječe s Kalabrije u južnoj Italiji, najmoćnija mreža organiziranog kriminala u svijetu i vodeći krijumčar kokaina u Europi.

Oko 260 ljudi je odvedeno u zatvor, a 70 je stavljeno u kućni pritvor, priopćila je talijanska policija.

Osumnjičeni su suočeni s optužbama za mafijaško udruživanje, ubojstvo, kamatarenje, iznudu, trgovinu drogom, pranje novca, korupciju i prijevaru.

Policijska operacija bila je usmjerena protiv skupina 'Ndranghete u kalabrijskoj pokrajini Vibo Valentia i otkrila je njihove veze s lokalnim poduzetnicima, državnim službenicima, političarima i policijskim dužnosnicima.

U sklopu operacije, u koju je bilo uključeno više od 25.000 karabinjera, osumnjičenima je zaplijenjena imovina u vrijednosti 15 milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • bcelija 21.12.2019.

    Samo 300!? Pa kod nas bi to skupili u par kafića!

  • Provokator2322 20.12.2019.

    već sam pomislio da su upali na neki skup HDZ-a

  • 33beg33 20.12.2019.

    da u hr dorh i razni uskoci rade svoj posao mogli ba za jedan dan pohapsiti 100000 lopova,ali opet bi ih hr -pravosuđe-oslobodilo

Komentiraj...
Vidi sve komentare