To je to što me zanima!

Talijanska policija uhitila vođu Cosa Nostre i 45 mafijaša

Među uhićenima je Settimo Mineo, vođa Cosa Nostre, organizacije koja okuplja mafijaške obitelji u Palermu. Dužnosnici napominju kako je Mineo nedavno proglašen čelnikom mafije poznatije kao "Cosa Nostra"
Vidi originalni članak

Talijanska policija uhitila je novog vođu Cosa Nostre, sicilijanske mafije, i 45 navodnih mafijaša u snažnom udarcu zadanom organiziranom kriminalu na tom mediteranskom otoku, izjavio je u utorak zamjenik ministra unutarnjih poslova Luigi Di Maio.

Prethodni "šef šefova", Salvatore "Toto" Riina, preminuo je u zatvoru prošle godine nakon provedenih skoro 25 godina iza rešetaka zbog naručivanja desetaka ubojstava, uključujući i dva poznata antimafijaška suca.

Među uhićenima je Settimo Mineo, vođa Cosa Nostre, organizacije koja okuplja mafijaške obitelji u Palermu. Dužnosnici napominju kako je Mineo nedavno proglašen čelnikom mafije poznatije kao "Cosa Nostra" (naša stvar).

"Uhićenja ... predstavljaju jedan od najvećih udaraca koje je država zadala mafiji. Mineo je nedavno proglašen nasljednikom Toto Riina nakon njegove smrti. Nema više prostora za ovakvu vrstu ološa u Italiji", napisao je Di Maio na Instagramu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • gladijator 04.12.2018.

    Netko nije bi zadovoljan odabirom, pa se potrudio doci na red prije vremena.

  • volimpršut 04.12.2018.

    To je jedan mali dio,dolaze novi i tako u nedogled.Nikad neće iskorijeniti Cosa Nostru.

  • najiram 10 04.12.2018.

    po čemu prepoznati mafijaša i kak on zgledi...pitanje je sad...molim admina da se pobrine da dobijemo potpunu sliku i uvid kako mafijaš zgledi..i po čemu ga prepoznati među običnim ljudima...te dali u hrvatskoj ima mafijaša i koje su njihove osnovne karakteristike izgled ponašanje ...da se znamo čuvati i obraniti od istih...te u kojim uvjetima djeluju...dali u državnim službama policiji vijsci zdrastvu mirovinskim fondovimaiu građanskom sektoru...te opisati tipično ponašanje mafijaša a posebno onih više rangiranih mafijaša...

Komentiraj...
Vidi sve komentare