To je to što me zanima!

Talijanski senat sa 281 glasom za dao povjerenje vladi Montija

U tri riječi se može sažeti program vlade koja je zamijenila onu Silvija Berlusconija: strogost, pravednost i razvitak. Europa pozitivno gleda na Italiju na čelu s Montijem
Vidi originalni članak

Sa 281 glasom za, 25 protiv i ni jednim suzdržanim vlada talijanskog premijera Marija Montija dobila je večeras povjerenje Senata, a sutra će se glasovati u Donjem domu parlamenta. Sve stranke, osim Sjeverne lige, podupiru Montijevu vladu. Profesor ekonomije Mario Monti predstavio je Parlamentu program svoje vlade, koju je on nazvao vladom nacionalne odgovornosti.

U tri riječi se može sažeti program vlade koja je zamijenila onu premijera Silvija Berlusconija: strogost, pravednost i razvitak. Strogost će biti primjenjena u rezovima potrošnje, a vjerojatno će se početi rezati privilegije koje ima tzv. politička kasta. Strogost će biti primjenjena u borbi protiv utajivača poreza i borbi protiv rada na crno. Pravednost bez koje, kako je rekao Monti, nema učinkovite reforme, će se provesti u poreznoj politici, ali i na tržištu rada, kao i u mirovinskom sustavu.

Na tržištu rada ima nejednakosti, odnosno oni koji su u radnom odnosu imaju potpunu zaštitu, a honorarci nikakvu. Vezano za poreze, smanjivat će se fiskalni pritisak na rad i proizvodnju, a povećavat će se na imovinu i potrošnju. Vratit će se porez na kuće. Monti je u večerašnjoj replici kazao kako njegova vlada nije odraz volje banaka i kako nije on predstavnikom multinacionalnih kompanija.

Monti je, podsjetimo, kao europski povjerenik kaznio multinacionalnu kompaniju Microsoft sa 500 milijuna dolara. Europa, ali i agencije za rejting pozitivno gledaju na Italiju s Montijem na čelu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • gogson00 18.11.2011.

    NWO is coming to town...

  • troma1 18.11.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Keksolino 18.11.2011.

    Bilderberg group is watching you all.

Komentiraj...
Vidi sve komentare