To je to što me zanima!

Talijanski sindikati prosvjeduju: 'Tražimo konkretna djela'

Prošli je tjedan policija uhitila 12 osoba, među njima čelnike ekstremne desno desnice Forza Nuova. Tisuće pripadnika te skupine izašle su na ulice Rima
Vidi originalni članak

Tjedan dana nakon napada na sjedište sindikata CGIL-a, deseci tisuća članova najvećih talijanskih radničkih sindikata u subotu su u središtu Rima pozvali vladu da stane na put neofašizmu.

Prošli je tjedan policija uhitila 12 osoba, među kojima i čelnike ekstremno desno orijentirane grupe Forza Nuova. Tisuće pripadnika te skupine izašle su na ulice Rima, prosvjedujući protiv obveznih 'zelenih propusnica' za sve radnike.

OBAVEZNA ZA SVE RADNIKE Talijani prosvjeduju zbog nove mjere: Svaki zaposlenik mora imati 'zelenu putovnicu'

Neki među njima probili su policijske kordone nastojeći doprijeti do ureda premijera, a drugi dio prosvjednika uspio je doći do sjedišta najvećega talijanskog sindikata CGIL.

Najjači talijanski sindikati CGIL, CISL i UIL pozvali su vladu da rastjera pripadnike neofašističkih i neonacističkih grupa. Slogan im je bio "Ne fašizmu i nasilju, da radu, sigurnosti i pravima".

"Tražimo konkretna djela, a ne samo brbljanje. Vrijeme je da država pokaže svoju demokratsku moć u provedbi zakona i ustava", rekao je s pozornice glavni tajnik CGIL -a Maurizio Landini.

NOVE MJERE Izbili prosvjedi u Italiji: Za 23 milijuna zaposlenih od danas obavezna covid potvrda

"Zemlja koja je izgubila pamćenje nema budućnosti", dodao je.

Organizatori procjenjuju da je u današnjim prosvjedima sudjelovalo između 50.000 i 60.000 ljudi. Čelnik CISL-a Pierpaolo Bombadieri je rekao da ih se okupilo čak 100.000.

Prošlotjedni su neredi izazvali osudu brojnih političara. Kritizirali su ih Matteo Salvini i Giorgia Meloni, vođe ekstremno desno orijentirane stranke Liga, odnosno Braća Italije.

U skladu s odlukom suca dvojica čelnika Forza Nuove ostaju do daljnjega u pritvoru.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • herojnad herojima 17.10.2021.

    sve ih zatvorit i zabraniti prosvjedovanje zbog budalaština

  • arow 17.10.2021.

    sindacati su jos jedan porezni namet koji oko sebe okuplja one koji traze legitiman nacin da -ne rade

  • tico123 17.10.2021.

    samo naprijed ne dat se zaj nekolicini pametnjakovića moja podrška a ne kao kod nas svi tu samo pišem a  ja rekao odavno ajmo narode idemo svi van na ulice pa neka vide  da nas ima

Komentiraj...
Vidi sve komentare