To je to što me zanima!

Tanker pod zapovjedništvom Hrvata spasio 105 imigranata

Posada zapovjednika švicarskog tankera, kapetana Aleksandra Mikića iz Rijeke, sudjelovala je u srijedu u spašavanju afričkih imigranata iz tonućeg gumenjaka
Vidi originalni članak

U vodama između talijanskog otoka Lampeduse i Malte posada tankera kojom zapovijeda kapetan Aleksandar Mikić iz Rijeke sudjelovala je u srijedu u spašavanju 105 imigranata iz Afrike. Na brodu, koji plovi pod švicarskom zastavom, bio je još jedan hrvatski član posade, prvi časnik palube Denis Žauhar iz Malog Lošinj a.

Akcijom spašavanja rukovodila je talijanska spasilačka služba, a imigranti su spašeni s gumenjaka dugog oko 9 i širokog oko tri metra. Uplašeni ljudi na brodu imigranti su pobjegli iz Gambije, Senegala, Eritreje, Gvineje, Obale Bjelokosti, Sudana, Južnog Sudana, Konga i Malija.

Spašeni imigranti zbrinuti su na palubi broda gdje su dobili hranu i vodu, a zatim su tankerom prevezeni u luku Trapanu na Siciliji. Brod talijanske ratne mornarice zatim ih je preuzeo i u četvrtak krenuo prema Sardiniji.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • belizagrebgrad 07.11.2014.

    Ugrozio je zdravlje posade i treba ga kaznit.

  • Slavonka52 07.11.2014.

    Jako je ljepo nekome spasiti zivot i ako je ovdje opasnost po vlastiti zivot jako velika. Zao mi je tih ljudi. Ubacili im ebolu i sad se prave Englezi ili Kanadjeni.

  • Babaluji x 07.11.2014.

    ovi imigranti imali sreću da nalete na tanker !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare