To je to što me zanima!

Tanzanijski biskup Balthazar Lyimo posjetio Slavonski Brod

Tanzanijski biskup Prosper Baltazar Lyimo u petak je bio u posjeti Slavonskom Brodu. Do​š​ao se zahvaliti vjernicima iz Hrvatske na pomoć​i koju iskazuju njegovoj biskupiji
Vidi originalni članak

Tanzanijski biskup Prosper Baltazar Lyimo u petak je bio u posjeti Slavonskom Brodu. Do​š​ao se zahvaliti vjernicima iz Hrvatske na pomoć​i koju iskazuju njegovoj biskupiji ​i​​ crkvi u Tanzaniji​. U toj afričkoj zemlji trenutno je sedam misionara iz Hrvatske.

Biskup je došao i u posjet svojim najmilijima koji su iz Tanzanije u Božju službu došli u Hrvatsku. Među njima je i župnik, pater Josaphat Mosha koji vodi župnu zajednicu Sv. Antuna Padovanskog u Podvinju nedaleko Slavonskog Broda. Pater je došao iz tanzanijskog grada Arusha.

S biskupom su se sastali fra Anto Tomas, župnik iz Bosanske Posavine te predstavnici planinarskog društva Lipa iz Odžaka i Granas iz Brčkog. Susretu su nazočili Mirko Zečević i Zvonko Jozić, dvojica planinara koji su se nedavno penjali na vrh Afrike, planinu Kilimanjara u Tanzaniji i bili gosti njegove biskupije.

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • kokaza10 08.10.2016.

    Zgodan biskup. :)

  • El Cromanjone 08.10.2016.

    On je dosao zato sto je cuo da u Hr. ima shamana, ovo je samo jedan prikriveni na putu za HDZ-eov bunika mega event party.

  • fallout2 08.10.2016.

    gdje su tu hrvati ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare