To je to što me zanima!

Tao ima 93 godine i najstarija je instruktorica joge na svijetu

Podučavat ću jogu sve dok ne prestanem disati, a tada ću samo odletjeti na neki drugi planet, rekla je Tao Porchon-Lynch. Jogu podučava posljednju 61 godinu
Vidi originalni članak

Tao Porchon-Lynch (93) je prema Guinnessovoj knjizi rekorda najstarija instruktorica joge na svijetu, piše Telegraph. Jogu je počela vježbati kada je imala osam godina. Nakon karijere u show biznisu, gdje je radila kao model, glumica i plesačica, počela je podučavati. Profesionalno podučava posljednju 61 godinu.Tao ne planira uskoro prestati s podučavanjem i vježbanjem. 

- Podučavat ću jogu sve dok ne prestanem disati, a tada ću samo odletjeti na neki drugi planet. Jednostavno volim jogu, čini me vedrijom i svakog nasmijava - rekla je. 

Svakog ponedjeljka podučava grupu učenika u studiju u predgrađu New Yorka. Nakon operaciju kuka, liječnik koji ju je operirao joj je govorio da se više neće moći kretati kao prije. 

- Odgovorila sam mu da ne želim znati što neću moći jer u to ne vjerujem. Nakon nekog vremena poslala sam mu fotografiju sebe u položaju lotusa i nazvao me čudom. Ja nisam čudo, čudo je samo ono što vidimo u sebi - rekla je Tao.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • black_cat 17.05.2012.

    bakica izgleda bolje nego neka 30-godišnjakinja

  • Faustina009 17.05.2012.

    Prekrasna žena i puna pozitvne energije - baš je divna ova žena,iz nje jednostvano zrači pozitovan duh.U mladosti je bila jako lijepa i još uvijek je lijepa i svaka borica na njezinom licu, joj lijepo stoji..Živjela ti nama bako još najamanje 50 godina i vježbala jogu..Iako sam krščanica, ipak vjerujem da ove vježbe joge su zaista potrebene svakome čovjeku te da djeluju pozitvno na dušu i tjelo (iako je crkva protiv toga, ja stvrano ne vidimništa loše u tim vježbama, jer definitvno se nešto pozitvno pokrene u čitavom tjelu i duši čovjeka).

  • niri nice 17.05.2012.

    Svaka čast,skidam kapu.Ona sigurno ne pegla kauč gledajući sapunice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare