To je to što me zanima!

Ograđeni u kući u Zadru: Prvo preskaču zid, a sad i ogradu...

Odsječeni: Obitelj Mišković u zadarskoj četvrti Crvene kuće ne može normalno izlaziti iz svoga dvorišta. Vlasnik susjedne parcele izgradio je prvo zid pa stavio željezna vrata...
Vidi originalni članak

Ogorčena sam, povrijeđena, plačem cijeli dan. Znali smo da se ovo može dogoditi, ali mislila sam da ipak neće, da ima malo ljudskosti, kaže Merica Mišković (35).

Obitelj Mišković od četvrtka ujutro mora preskakati dvije prepreke da bi izišla iz svoje kuće. Vlasnici parcele do njihove stavili su velika željezna vrata na drugi kraj terena i sad i to treba preskočiti jer zaobići ne mogu. Njihova kuća sad je talac zadarske četvrti Crvene kuće. Preko svoje odvjetnice Ivane Raspović u Zadru iz Njemačke nam se javio Jovan Kanazir, vlasnik zemljišta čiji je zid zarobio obitelj Mišković. Miškovići, njih petero - Merica, Anto i tri sina, su podstanari u kući Mirka Novakovića koji živi u inozemstvu.

- Ako pravosuđe donese odluku, gospodin Kanazir će je poštivati. S obzirom na to da je obitelj Mišković tu kao podstanar, za njih je najbolje da nađu smještaj gdje neće oni morati istjerivati pravdu umjesto vlasnika nekretnine. Jer ova situacija za njih nije bezizlazna - kaže odvjetnica.

ZADARSKI GETO Zazidao susjede: Ne pušta ih iz dvorišta, moraju preskakati zid

Na ovo je odgovorila i Merica.

- Sad i da se želimo iseliti, više nemamo kako. Zar ne vide da su nas ogradili, da nam ne daju živjeti? Pa mi smo ljudi, ne životinje, a ni prema njima se ne bi ovako odnosili - ogorčena je Merica.

Odvjetnica Raspović kaže kako vlasnik susjedne nekretnine nikada nije imao pristupni put, nego su neovlašteno koristili dio nekretnine gospodina Kanazira.

- Moja stranka ne vidi problem u ovoj situaciji, no ako on i postoji, on se tiče vlasnika nekretnina, a ne obitelji Mišković - stoji u dopisu odvjetnice. Ističe i kako kuća u kojoj živi obitelj Mišković ima i ostale tri međašne nekretnine preko koje može prolaziti.

Idi na 24sata

Komentari 130

  • Berger117 02.12.2017.

    ubrzo će doći njegov sin s posla,inače miner po struci ;D

  • denderi 1 02.12.2017.

    miškovići nisu vlasnici parcele oni su ti koji se bune ko bugar u zelju...takvih je puna dalamcija koji sami neznaju koju pravdu žele -- ne možeš ti preko mojega ..

  • Vese0000 02.12.2017.

    Sad je kao samo taj njemac kriv?!! A sta je s ovim ostalima???? Njih se ne proziva i ne krivi?!! Ma dajte molim vas. Covik je ogradia svoje ka i sta bi i ja, a i 90% ostalih napravili da smo na njegovom mistu. A ako je ovim podstanarima to problem nek se odsele ili nek se obrate onome ko im je iznajmio kucu sagradenu bez puta, a ne sad da glume neke zrtve. Amen.

Komentiraj...
Vidi sve komentare