To je to što me zanima!

Tata iz Osijeka: Djeca su čekala vađenje krvi, u bolnici su rekli da branitelji imaju prednost...

Otac koji je svog sina vodio na vađenje krvi u KBC-u Osijek ispričao je da su, iako su bili naručeni i imali termin, morali čekati, zajedno s drugom djecom, jer su u istom laboratoriju pretrage radili branitelji
Vidi originalni članak

Roditelji koji su u petak ujutro došli u laboratorij za vađenje krvi u KBC Osijek ostali su neugodno iznenađeni jer, ako su djeca imala termin, morali su čekali da vađenje krvi prvo obave branitelji, javlja Telegram

- Četvero djece je čekalo, mi smo bili peti. Sestra je imala popis branitelja i prvo su oni morali. Njih pet, šest. I tek kad su oni završili, onda su djeca dobila priliku vaditi krv - ispričao je jedan otac te dodao kako im je medicinska sestra objasnila da su branitelji na sistematskom te da će krv djeci izvaditi kasnije. 

POLICIJA MOLI ZA POMOĆ Iz Višnjevca pokraj Osijeka nestala je 12-godišnjakinja

- Mislim da nisu krivi ni ta sestra niti ti branitelji koji su tamo došli, već sustav koji je tako složen da imaju pravo prednosti u svim, pa čak i na dječjim odjelima. Kako je krenulo, uskoro će i kreveti na pedijatriji biti rezervirani za branitelje - rekao je otac. Objašnjava kako osječki KBC ima više laboratorija za vađenje krvi te da mu nije jasno zašto su branitelji naručeni u dječji, i to u isti termin kada i djeca. 

Iz KBC-a Osijek su za Telegram samo rekli kako im svaki dan dolazi pet do deset branitelja na sistematski pregled, ali da oni nemaju prednost pred ostalima. Cijeli događaj nisu ni potvrdili niti demantirali. 

ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI Tomo Medved: 'Zajedništvo iskazano u Domovinskom ratu trebamo i danas za bolje sutra'

- U KBC-u Osijek, kada god je to moguće, dječja populacija bude prioritetno obrađena - odgovorili su. 

Idi na 24sata

Komentari 180

  • agitprop 20.06.2023.

    U KBC Osijek je postalo nepisano pravilo da naruče pacijente, onda zovu u ambulantu jednog po jednog svakih pola sata. Obrade ga za 5, 10 minuta, onda pola sata kafenišu. Onda odu na pauzu. Onda opet prime 2,3 pacijenta, onda odu na ručak, pa u privatnu kliniku odraditi što tamo imaju dogovoreno. Zato je to tako, uglavnom. Nisu branitelji krivi, već nered, nerad i nedisciplina u osječkoj bolnici.

  • VI1991 20.06.2023.

    Istina , nekoliko puta smo to doživjeli.

  • Duracell 1 20.06.2023.

    To je nešto bolnica zeznula. Išao sam tamo nebrojeno puta s kćeri vaditi krv, bili su i branitelji, ali branitelji su uvijek išli zasebno, zasebna se sestra brinula za njih da obave što su imali obaviti i nikad se nisu miješali sa djecom, niti su ikad djeca morala čekati. Ovo je nešto ili bolnica zeznula ili im nedostaje osoblja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare