To je to što me zanima!

Tata je želio odmor od djece: Podmetao požare po šumama

Bivšeg šefa dobrovoljne vatrogasne postaje Ryana Scharbera iz Minnesote tereti se za podmetanje niza požara u šumama. Psihijatri su mu dijagnosticirali piromaniju
Vidi originalni članak

Bivšem šefu vatrogasne postaje u Babbitu, u američkoj saveznoj državi Minnesoti, kojeg se tereti za podmetanje niza požara, psihijatri su dijagnosticirali piromaniju, piše Daily Mail.

Ryan Scharber (30) dao je ostavku u dobrovoljnoj vatrogasnoj postaji u okrugu St. Louis prošlog prosinca nakon što ga je policija povezala s nizom požara u državnim šumama. Scharber je kasnije priznao krivnju, a tužiteljstvo je zatražilo maksimalnu zatvorsku kaznu od pet godina.

Vatrogasac je, inače otac troje djece, na sudu kazao kako je požare podmetao jer je to bio jedini način da se na nekoliko sati makne iz kuće i odmori od novorođenog djeteta. Međutim, sudac Andrew Dunne nije uvažio njegovo opravdanje te je dodao kako se Scharber  tijekom peterosatnog ispitivanja nije niti u jednom trenutku pokajao za zločin.

Sudac je istaknuo da je pravi razlog piromanija koju je Scharberu dijagnosticirao psihijatar. Ipak, njegov odvjetnik traži kraću kaznu te navodi kako je njegov klijent, koji dosad nije počinio zločin, priznao krivnju te čitavo vrijeme surađivao s vlastima. Dodao je da je Scharber spreman ići na terapiju kako bi se izliječio te da ima podršku cijele obitelji.

Sud će presudu objaviti 10. travnja.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • fiore 13.03.2014.

    svašta!a onaj piroman iz omiša u svoju obranu je rekao da je palio požare,jer mu je došlo!e stvarno svašta!

  • boki21 13.03.2014.

    svi su oni bolesni, a kako je radio takav posao.

  • CROATIAN FIGHTER 13.03.2014.

    Vatrogasac je, inače otac troje djece, na sudu kazao kako je požare podmetao jer je to bio jedini način da se na nekoliko sati makne iz kuće i odmori od novorođenog djeteta. Tipičan primjer oca koji je sociopat, samoživ i ukratko bih reko takvim ženama da su teške glupačetine što se s takvima rasplođuju !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare