To je to što me zanima!

Tea i Barbara pobjegle od kuće zbog jedinica u školi

Djevojčice su bile uplašene, a šokiralo ih je kad su im rekli da je cijela zemlja bila na nogama zbog njih te da su njihove slike izašle u svim medijima
Vidi originalni članak

U napuštenoj, šikarom obrasloj kući u Hrvatinićevoj ulici na izlazu iz Vinkovaca, policajci su u srijedu poslijepodne pronašli dvije nestale djevojčice Teu Fat (13) i Barbaru Knapić (14). Djevojke su pronađene žive i zdrave same u kući, vidno šokirane i uplašene zbog neočekivane potrage koja je za njima nastala. Kuća u kojoj su pet dana boravile i spavale nema ni prozore ni vrata, niti namještaja. Nalazi se tek nekoliko kilometara od njihovih obiteljskih kuća. Djevojke su se u svoje petodnevno skrovište provlačile kroz stražnju stranu kuće. Svaki dan su prolazile pored susjednih dvorišta čiji stanari nisu ništa čudno primjetili.
- Pronašli smo ih oko 15 sati i odmah obavijestili njihove obitelji i Centar za socijalnu skrb. Djevojke smo odvezli na preglede kod liječnika kako bismo utvrdili da li je, eventualno, nad njima bilo ikakvog nasilja. Trenutno vjerujemo da su one od kuće ipak otišle samovoljno te da nisu bile izvrgnute nikakvoj prisili treće osobe - rekao je Josip Grčanac, načelnik vukovarske policije. Dodao je da su djevojke, kad su otkrivene, pitale da li su lijepo ispale u novinama i što će sada s njima biti. Policija i Centar za socijalnu skrb provesti će obradu nad djevojčicama kako bi do kraja razjasnili, okolnosti njihova odlaska od kuće
- Jedna od njih je kao razlog odlaska navela negativne ocjene u školi, a što smo provjerili i to je doista točna informacija no, to je sve, čini se, posljedica njihovog puberteta i osjetljivih godina - zaključili su u policiji.

BIJEG JE BIO TEINA IDEJA, BARBARA JOJ JE BILA PODRŠKA
- Pobjegla sam zbog škole, ocjena, svega, imam dvije jedinice, iz biologije i kemije. Ideja je bila moja, a Barbara je išla sa mnom da bude uz mene, kao podrška, rekla je Tea u emisiji '10 do 8' Mirjane Hrge. Majci se Tea nije htjela javiti da ne bi plakala kao što su plakale Barbara i njena majka kada su se čule.
- Smrzavale smo se, bilo nam je užasno hladno, imale smo samo par deka na kojima smo spavale, bez vode. Bojale smo se, pogotovo po noći pa smo znali dio noći biti budne, a onda spavati malo po danu, nastavlja Tea. Na pitanje Hrge da li smatra da su jedinice u školi dovoljan razlog za bijeg od kuće djevojčica je rekla da joj se sada čini da nije i da na taj način ništa nije riješila. Hranu i druge potrepštine donosili su im stariji prijatelji. S obzirom da je kuća puna prašine i vlage, djevojčice su se bojale da bi Barbara, koja boluje od astme, mogla dobiti napadaj. Cijele dane su pričale, zabavljale se i pjevale, a prijatelji su im donosili isprintane članke s portala tako da su znale da su u središtu medijske pozornosti.
- Odjednom su neki ljudi upali u kuću, uplašile smo se jer nismo znale što je. Bili su to policajci. Djevojčica je zaključila kako nikad više ne bi ponovila takvo što.

Idi na 24sata

Komentari 97

  • k1994m 21.02.2008.

    i ja planiram bijeg, ne brinite se vratit ću se kad cijela hrvatska sazna za mene i bude me tražila...ćao....

  • user_3340 21.02.2008.

    a i da bude primjer ostalima, koji bi na ovaj način mogli postizati ono što žele.. mama i tata neće kupiti novo računalo, a-ha pobjeći ću od kuće pa ću ga dobiti i tome slično..

  • user_3340 21.02.2008.

    treba im sad malo poslati službu za socijalni rad, policija nek napravi prijave, pošto su znale da ih se traži iz članaka, u kojima su uz to mogle i vidjeti kak su ispale u novinama, a i prijave onima koji su im nosili hranu i te članke, i znali su gdje su, a nisu rekli.. pa da vidimo hoće im opet to pasti na pamet..

Komentiraj...
Vidi sve komentare