To je to što me zanima!

Teksas spreman za izvršenje 500. smrtne kazne od 1976.

Ankete pokazuju kako 60 do 65 posto Amerikanaca podupire izvršenje smrtne kazne. Smrtna presuda stoji porezne obveznike od dva do tri milijuna dolara
Vidi originalni članak

Američka država Teksas je spremna na izvršenje 500-te smrtne kazne od kad je ona ponovo uvedena 1976. godine, piše AFP.

Kimberly McCarthy (52) dobit će smrtnu injekciju u Kaznionici Huntsville, jer je 1997. godine ubila 71-godišnju fakultetsku profesoricu u mirovini Dorothy BoothKimberly McCarthy će biti 17. zatvorenica koja će primiti smrtonosnu injekciju u prvih šest mjeseci 2013. godine.

- Samo ispunjavamo naredbe. Naša je obveza izvesti ovu egzekuciju - rekao je glasnogovornik Odjela za kriminalistiku, Jason Clark.

Godine 1976. Vrhovni sud SAD-a ponovo je uveo smrtnu kaznu. Od tada je diljem zemlje ubijeno 1,336 ljudi, a više od trećine samo u Teksasu. Prema podacima Centra za informacije o smrtnoj kazni (DPIC) postoji 3,125 osuđenika koji čekaju na izvršenje smrtne kazne u SAD-u. 

Iako 32 od 50 američkih država imaju predviđenu smrtnu kaznu prema zakonu, mnoge su postavile de facto moratorij, a neke uopće ne obavljaju smrtnu kaznu. 

Ankete neprestano pokazuju kako 60 do 65 posto Amerikanaca podupire izvršenje smrtne kazne. DPIC procjenjuje kako svaka pojedinačna smrtna presuda u Teksasu stoji porezne obveznike između dva i tri milijuna dolara ili dva do tri puta više nego da osuđenik izdržava zatvorsku kaznu od 40 godina. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • bosanac laki 27.06.2013.

    pa kakvo je to izvršenje smrtne kazne koje stoji od dva do tri milijuna dolara,kakve su to injekcije,zlatne sa smaragdima i rubinima,a krevet gdje osuđenik liježe od svile,a umjesto otrova mu daju najskuplje otrovano vino,zar nije jednostavnije ko u rusiji metak u glavu i kraj priče,the end forever.....

  • Galeb i ja 26.06.2013.

    Smrtnu kaznu ukinuti a zarobljenike poslati u kamenolom na dozivotni prisilni rad,12sati dnevno.

  • 26.06.2013.

    Samo Bog moze suditi covjeku -Bog daje zivot i uzima zivot-onda se pitaju sto je sa tim vremenom same katastrofe-naprimjer Amerika je najveci AGRESOR na zemlji a i Kina nije daleko -zatvori su puni i ako negdje treba nekome neki podobni Organ jednostavno zatvorenik nestane sa lica zemlje-pogledajte gdje su najveci Potresi i gdje divljaju Hurikani-nekada se culo jednom ili dva puta godisnje a u danasnje vrijeme svaki tjedan-

Komentiraj...
Vidi sve komentare