To je to što me zanima!

Telegraph: Hrvati su nervozni zbog ulaska u Europsku uniju

Bolje je biti s Italijom i Njemačkom nego Bosnom i Srbijom, objasnio je svoje mišljenje operni pjevač Ronald Braus. On će na referendumu glasovati za EU
Vidi originalni članak

"Hrvatska pati od nervoze oko ulaska u EU" naslov je članka Telegraphovog novinara Colina Freemana koji je diljem Hrvatske razgovarao s Hrvatima, što poznatima, što običnim ljudima, o njihovom mišljenju o Europskoj uniji.

Među njima se našao i poznati operni pjevaš Ronald Braus, koji će na referendumu glasati za ulazak kako bi si olakšao putovanje i nastupanje europskim zemljama. Ali ne samo zato.

- Glasat ću za ulazak jer Hrvatska ne ide nikamo, a i bolje je biti s Italijom i Njemačkom nego Bosnom i Srbijom - objasnio je Braus, dodavši kako se ne boji krize jer je Hrvatska ionako u krizi od njegova rođenja.

Ruža Tomašić, koju Freeman opisuje kao usamljeni euroskeptički glas u Saboru, ipak se boji kako će Hrvatska biti uvučena u krizi eurozone i morati pomagati zemljama od koje je sama siromašnija. Objasnila je kako načelno nije protiv ulaska u EU, već joj smeta nedostatak prave rasprave pa mnogi ne znaju u što se ulazi.

- Naši vođe žele ulazak jer žele biti dio tog velikog kluba koji će im dati puno sredstava. Trebali bismo barem odgoditi dok ne budemo znali hoće li se eurozona raspasti - poručila je bivša policajka.

Britanski novinar opisao je i susret s velikim portretom umirovljenog generala Ante Gotovine na kojeg je naišao u jednom kafiću na Korčuli. Ondje mu je turistički djelatnik Žarko Pecotić objasnio kako bi inače bio protiv pristupanja EU, ali, kako se bavi hotelijerstvom, očekuje korist od više stranih turista.

- Ne mogu se žaliti - smatra Pecotić.

Idi na 24sata

Komentari 114

  • stole123 17.01.2012.

    ja sam protiv a ovaj hoteljer ima posla i ovako sa strancima ali ako uđemo onda će ga neki stranac kupiti i moći će samo biti konobar kod njega pod uvjetom da govori par stranih jezika.

  • tomislav72 17.01.2012.

    Telegraph: Hrvati su nervozni zbog ulaska u Europsku uniju A tko ne bi bio nervozan????? Hrvati su napacen,opljackan i izopcen narod,i to zahvaljujuci saki lopova koji nam sad prodaju pamet!!!!!Zato me ne cudi nista!Nista vise. Kome uopce vise i za sto vjerovati???? Gospodo,kad ce tome doci kraj???? Meni osobno je pun k**** toga. Hvala

  • troma1 16.01.2012.

    nekada stvarno pozalim sto se nisam rodio u onom supku svijeta u sj.koreji,bar nisu kurve ak nis drugo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare