To je to što me zanima!

'Telekom operateri socijalno su neosjetljivi za otpis dugova'

Otpis duga je jednokratan i uzimat će se u obzir samo dugovi napravljeni do 1.10. ove godine. Riječ je o socijalnim slučajevima, objasnila je potpredsjednica Vlade
Vidi originalni članak

Otpis dugova građanima - vladin model pomoći najugroženijima čiji dug ne prelazi 10.000 kuna trebao bi se početi primjenjivati od početka sljedeće godine, a u emisiji 'U mreži prvog' Hrvatskog radija detaljnije ga je objasnila potpredsjednica Vlade Milanka Opačić.

'Telekom operateri  jedini su pokazali socijalnu neosjetljivost'

 - Kriteriji su socijalni, mjeru bi mogli koristiti korisnici socijalne naknade, umirovljenici s mirovinom do  2500 kuna... Telekom operateri koji su rekli da su za moratorij su jedini pokazali kako su socijalno neosjetljivi. Osjetljivost su pokazale banke i trgovačka društva u većinski državnom vlasništvu. Otpis duga je jednokratan i uzimat će se u obzir samo dugovi napravljeni do 1.10. ove godine. Riječ je o socijalnim slučajevima koji imaju samo jedan krov nad glavom, kazala je Opačić.

Sever: Mjere bi trebalo još malo razraditi

Mjere vlade komentirao je i Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata.

- Mjere bi mogle postići jednokratan učinak. Trebalo bi ih još malo razraditi. Preko 313.000 ljudi je u blokadi. Dio građana koji su izašli iz duga, nakon nekog vremena ponovno uđu u dug jer im se obiteljska situacija nije promijenila, kazao je Sever.

Idi na 24sata

Komentari 79

  • maja240 17.10.2014.

    http://slobodapisanjaistine.blog.hr/

  • maja240 17.10.2014.

    telekom je socijalno osijetljiv ko i novine koje pišu o tome.

  • maja240 17.10.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare