To je to što me zanima!

Tempirana bomba: Plin je curio iz crijeva spremnika

Dječaku (9), koji je u petak stradao u požaru BMW-a, opečene su šake i lice. Auto je planuo jer je crijevo loše bilo spojeno u spremnik automobila
Vidi originalni članak

Dječak (9) iz obitelji Kurtović-Vileta, koja je u petak oko 19.30 nastradala u požaru BMW-a na benzinskoj postaji Lukoil u splitskom Dračevcu, više nije životno ugrožen. Prema posljednjim informacijama, dječaku su opeklinama drugog stupnja zahvaćeni lice i obje šake. I dalje je smješten na dječjoj Jedinici intenzivnog liječenja splitske bolnice. U bolnici su preventivno, zbog opeklina, zadržali i njegova brata (2). Otac Mirko (35), majka Nedjeljka (32) i sestra (6) pušteni su na kućnu njegu. Obitelj Kurtović-Vileta točila je plin u svoj BMW. Majka i djeca ostali su u autu, a Mirko je bio vani s djelatnikom crpke. Primijetio je da nešto nije u redu i povikao djelatniku da prestane točiti. On ga je poslušao. Potom je nešto zaiskrilo, a plin je eksplodirao u BMW-u. Dotrčali su radnici crpke te pomogli izbaviti obitelj iz zapaljenog auta. Vatrogasci su ugasili požar, a Hitna pomoć prevezla je obitelj u bolnicu. Očevidom je utvrđeno da je uzrok nesreće loš spoj crijeva koje dovodi plin u spremnik auta. Zbog toga je plin curio u auto. U BMW star 22 godine ugrađen je spremnik od sto litara, a brojčanik na crpki pokazao je da je u njega prije ekplozije uliveno samo šest litara.
- Prvi put čujem za ovakvu nesreću s plinom u autu. Čudno mi je da obitelj nije reagirala prije jer je plin u unutrašnjosti morao jako smrdjeti. Eksploziju je mogao izazvati statički elektricitet. Teško je reći zašto je crijevo u autu bilo neispravno i je li vlasnik odlazio redovito na servis - rekao je Zvonimir Katić iz ovlaštenog servisa za ugradnju plinskih instalacija K&K iz Kaštela.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • silent hill 20.12.2009.

    outrager - u pravu si, negdje sam pročitao za tu kombinaciju spajanja zemnog plina, pa sam spomenuo. A razlika između legalne i ilegalne ugradnje je u garanciji. Puno ljudi ne servisira ni ne pregledava instalacije dok sve radi normalno, tu je problem.

  • outrager 20.12.2009.

    silent hill - zemni plin i ukapljeni naftni plin nisu isto i auto koji je paravljen da vozi na jedno ne može voziti na drugo dra - u čemu misliš da je razloka između legalnog i nelegalnog plina? samo u tome što te kod legalnog država odere i ništa više, jer ako ja ugrađujem plin na poslu legalno, a kod kuće koristim isti alat i sve ostalo samo je bez papira, razlike nema nikakve, možda je eventualno negdje popustio spoj pa da je tu curio plin

  • crnilabud 19.12.2009.

    ,,,etanol je zakon!!biljni čajevi...itd!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare