To je to što me zanima!

Teo iz Senja: Kad odrastem, želim biti novinar, baš kao i vi

Ispunjavamo vaše želje: Teo Domines Peter (10) od jeseni uređuje i piše za mjesečni časopis Caktus, a želi postati novinar. Posjetio je redakciju 24sata...
Vidi originalni članak

Kad god čitam 24sata, odmah poželim otići doma i uređivati svoje novine, veselo nam je rekao Teo Domines Peter (10). Iako tek ide u četvrti razred Osnovne škole u Senju, Teo već zna da će, kad odraste, postati novinar. Štoviše, poslodavci bi već sad imali što pročitati u njegovu životopisu. Veseli mališan od jeseni uređuje i piše za mjesečni časopis Caktus, koji je sam pokrenuo. 

- Pun je caka, pa se zato tako zove, a radim ga po uzoru na 24sata - objašnjava Teo, kojemu je velika želja bila vidjeti našu redakciju.

Posjetio nas je u Zagrebu s ocem. Oduševljeno je promatrao kako nastaju novine i raspitivao se o svakoj sitnici. 

- Tko radi naslovnicu? Koji novinari pišu članke za internet? Gdje je tiskara? - znatiželjno je ispitivao Teo. Odgovorili smo mu na sva pitanja te mu pokazali kako radimo. Dali smo i njemu malo posla. U rubrici Zanimljivosti napisao je vijest o najjačoj djevojčici iz Velike Britanije. Na 24sata TV-u upoznao je urednike, novinare i voditelje te istražio režiju. Tihomir Ladišić dao mu je upute o tome kako voditi vijesti. Za nekoliko minuta Teo je bez pogreške pročitao vremensku prognozu. Pripremili smo mu i iznenađenje. Samo za njega napravili smo naslovnicu 24sata na kojoj je jasno pisalo tko je taj dan bio glavni - “Teo je novi šef u 24sata”. 

- Nasljedniče, iskušaj fotelju u kojoj ćeš sjediti u budućnosti - rekao je Renato Ivanuš, glavni urednik 24sata, prepuštajući mu mjesto u uredu. Teo nas je zamolio da u tekstu napišemo da je pozdravio razred i učiteljicu. Kako bismo mogli odbiti? Pa bio nam je šef!

Svoje želje javite nam na:

Besplatni telefon: 0800 24 24 24    

e-mail: reporter@24sata.hr    

adresa: Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb, 
s naznakom “Ispunjavamo vaše želje”    

Idi na 24sata

Komentari 4

  • cvjetić_1 12.06.2011.

    prvo dobro nauči hrvatski jezik, ali u školi, ne iz novina!

  • neces_u_dvoriste 11.06.2011.

    jadno djete sta nisi moga pozeljeti da budes pilot, a ne đubre

  • antevozistoju 11.06.2011.

    to ti je isto kao da oces biti nogometas a uzor igrač iz 18-e lige..

Komentiraj...
Vidi sve komentare