To je to što me zanima!

Terasa usred mora kod Zadra: 'Ta kocka je tu bila godinama. Suncobrani i stolice su nove'

Takva kocka je bila prije ovdje cijelom dužinom plaže, ali istina je, nedavno su stavljene stolice i suncobrani. Mul je bilo odnijelo more i rekonstruiran je u gabaritima u kojima je bio, kažu nam upućeni
Vidi originalni članak

Sezona je već dobrano počela, a s njom i prizori dobro poznate devastacije pomorskog dobra. Čitatelji su nas upozorili na jedan upečatljiv primjer u Svetom Petru na Moru. U neposrednoj blizini mora nalazi se velika vila, a doslovno u moru - terasa!

Na fotografijama se vidi kako je plaža odijeljena u dva dijela betonskim mulom, a s lijeve strane, gledajući od vile prema moru, prostrana je kamena terasa s pripadajućim ležaljkama, stolom, stolicama i suncobranima. 

'To je tu desetljećima'

Vila se uredno iznajmljuje na specijaliziranim servisima, a u jednom oglasu stoji kako je "plaža dijelom prekrivena kaldrmom, kako biste se mogli opustiti, raširiti ručnik i uživati na suncu". 

Nekoliko telefonskih poziva, i uspjeli smo doći do osoba upućenih u gradnju. Mul je, kažu nam, nedavno napravljen. Objašnjavaju nam da su odgovorni za stanje u moru ispred vile članovi obitelji koji su bili vlasnici dijela nekretnine. Neki stanovi su prodani strancima, a neki dijelovi se iznajmljuju. Navodno je sin od ranijeg vlasnika nedavno sagradio mul.

Terasa, kako nam kažu, tu je bila već desetljećima. 

- Takva kocka je bila cijelom dužinom plaže, ali istina je, nedavno su stavljene stolice i suncobrani. Mul je bilo odnijelo more i rekonstruiran je u gabaritima u kojima je bio - kažu nam upućeni.

Postavlja se pitanje hoće li se s našim sugovornicima složiti i inspekcija.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 30.06.2023.

    a nigdi ispekcije,a tek da krenu,Novigrad,Karin,Ribnica bogati dolaze jer je mirno misto uvalice nema puno ljudi a oni mogu da rade sto hoce,mi ovamo i kafice imamo u moru koliko nam tko dolazi gledati sto se radi

  • Jopazg 30.06.2023.

    Kad ovakvima budu ekspresno rusili i naplacivali masne kazne,tek onda ce prestati takve pojave.

  • željna svega 30.06.2023.

    daj reda kako treba id umaga do dubrovnika pola bi trebalo srusit tako da

Komentiraj...
Vidi sve komentare