To je to što me zanima!

Terete ga za štetu od 276 mil., a isplatit će mu milijun kuna

Država je upala u novi apsurd zbog iznimne sporosti sudskih procesa optuženima za kriminal u državnim tvrtkama i fondovima. Vinko Mladineo dobio je pravomoćnu presudu...
Vidi originalni članak

Država je upala u novi apsurd zbog iznimne sporosti sudskih procesa optuženima za kriminal u državnim tvrtkama i fondovima.

Vinko Mladineo, bivši čelnik Fonda za zaštitu okoliša dobio je pravomoćnu presudu da je prije šest godina nezakonito smijenjen s direktorskog mjesta, prenijela je Slobodna Dalmacija.

Ta presuda će mu olakšati da od Fonda za zaštitu okoliša na sudu naplati 980.000 kuna. Toliko Mladineo traži jer smatra da mu zbog nezakonite smjene pripadaju plaće koje bi inače dobio da je pričekan kraj njegova mandata. Mladineo je rekao za Slobodnu da sad očekuje da će dobiti tu parnicu.

Smjena je došla nakon što je Uskok Mladinea uhitio. U međuvremenu su podignute i optužnice protiv njega. Među ostalim, tereti ga se da je za 46 milijuna kuna oštetio Fond u korist zadarskog poduzetnika Mihe Zrnića Marinovića i njegove tvrtke Odlagalište sirovina.

S istom tvrtkom, ali i s Barbarom Benešić, vlasnicom tvrtke BBS u drugoj optužnici tereti ga se za štetu od 130 milijuna kuna. Ti postupci nisu završili pred sudovima zbog brojnih pravnih zavrzlama, a Uskok je optužnice digao tek 2014.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • suljadin djordje 19.10.2016.

    Eh pa branitelji gdje ste, zar jos treba cekati ?

  • 08.10.2016.

    haaaahahahahahah ništa me ne može više iznenaditi u ovom apsurdistanu!!!

  • LembaLemba 07.10.2016.

    Vrlo vjerodostojna presuda

Komentiraj...
Vidi sve komentare