To je to što me zanima!

Teroristički napadi: Čečenski militanti ne žele Olimpijske igre

Još u srpnju ove godine, čečenski vođa Doku Umarov pozvao je militante da svim silama koje dozvoljava Alah spriječe OI u Sochiju. Sve je više terorističkih napada
Vidi originalni članak

Rusija planira održati Olimpijske igre na kostima naših predaka, na kostima mnogih, mnogih mrtvih muslimana, pokopanih na teritoriju naše zemlje na Crnom moru i mi kao mudžahedini dužni smo to spriječiti, koristeći sve metode koje nam dozvoljava naš Alah, rekao je vođa čečenskih pobunjenika Doku Umarov još u srpnju na snimci objavljenoj na YouTubeu. 

Pozvao je militante na maksimalnu silu kako bi spriječili održavanje zimskih Olimpijskih igara u Sochiju u veljači 2014. godineVladimir Putin obećao je kako će sigurnost najskupljih zimskih OI ikada biti maksimalna.

Igre su za šest tjedana, a sljedbenici vjerno slušaju naredbe. 

Zna se kako je Umarov odgovoran za teroristički napad u moskovskoj zračnoj luci u siječnju 2011. godine. Poginulo je 37 ljudi. 

Bombašica samoubojica raznijela se u autobusu u listopadu u Volgogradu. Ubila je petero ljudi. Vjeruje se kako je riječ o ženi iz skupine Crne udovice. 

U petak je eksplodirala auto-bomba u Pjatigorsku, 530 km od Volgograda i 270 km od Sochija. Poginulo je troje ljudi.  

Za jučerašnji napad na željezničkom kolodvoru također je odgovorna bombašica

Vlasti su potvrdile kako je današnja eksplozija u trolejbusu povezana s jučerašnjim napadom. 

Gordon Hahn iz Centra za nacionalnu strategiju uvjeren je kako su militanti izabrali Volgograd za terorističke napade jer je najbliži problematičnom Sjevernom Kavkazu. Vjeruje da se radi o skupini 'Kavkaski emirat'. 

Idi na 24sata

Komentari 167

  • dambavz 31.12.2013.

    da sam putin ja bi ima dal državu veličine qatara pa nek se kolju tam...nije njima nit do države nit do pravednosti...dokle god mogu oni drugdje sijati anarhiju u ime alaha salaha i itd oni će djelovati...ja bi im dal državu da nebi više dizali u zrak moje pa nek sami sebe dizu u b... mater. tako dugo dok se ne pokolju...

  • vega65 31.12.2013.

    ne želim ni ja utrku na sljemenu pa ne postavljam bombe koji glupani

  • marnik009 31.12.2013.

    ,..toplo im preporučam da se počnu baviti razvijanjem moždanih vijuga i dizanjem utega, a ne dizanjem ljudi u zrak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare