To je to što me zanima!

Teroristu dali lažni eksploziv za napad u SAD-u pa ga uhitili

Mladić se dovezao kombijem na trg gdje se tradicionalno pale lampice na boru i mobitelom pokušao aktivirati 'bombu' za koju mu je lažni eksploziv dao agent FBI-ja
Vidi originalni članak

Policija u američkom Portlandu uhitila je Mohameda Osmana Mohamuda (19) pod sumnjom da je pokušao aktivirati 'bombu' neposredno pred paljenje lampica na gradskom boru u petak navečer. Mladić podrijetlom iz Somalije dovezao se kombijem na krcati trg te je iz daljine mobitelom pokušao detonirati 'auto-bombu' ne znajući da je eksploziv zapravo lažan jer ga je nabavio od agenata FBI-ja. Mladić je vikao 'Alahu Ekber' i pokušao udariti policajce koji su ga privodili.

- Uređaj je bio inertan i javnost zapravo nije bila u opasnosti. Optuženikova zastrašujuća odlučnost je podsjetnik da ima ljudi koji žele ubiti Amerikance, čak i u Portlandu - rekli su iz tužiteljeva ureda. 

Cijela akcija FBI-ja počela je nakon što je tajni agent doznao da je Mohamed u kontaktu s neidentificiranim muškarcem iz Pakistana. Navodno su e-mailovima kodiranim jezikom dogovarali Mohamedov dolazak u Pakistan gdje se trebao pripremiti za nasilan džihad. Prošle godine u lipnju tajni agent je kontaktirao mladića rekavši mu da je suradnik muškarca iz Pakistana. Na sastanku mu je Mohamed ispričao za plan napada na ceremoniju. Mladića terete za pokušaj uporabe oružja za masovno uništenje. U ponedjeljak će ga izvesti pred suca, prenosi Sky News.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • StjepanPajtler 27.11.2010.

    O tome nebih raspravljao.

  • Oluja_1 27.11.2010.

    Ma nema price.Uvijek neki izgovor.Ko im je podmetnuo prije deset dana u ruke pravi eksploziv kad nam srusise crkvu u Bagdadu i ubise 100 ljudi, mozda opet Ameri, ajd recite.

  • Oluja_1 27.11.2010.

    Nema price.Sigurno je samo jedno a to je da se stvara opet blok. Prije istok -zapad a sad MUSLIMANI-SVI OSTALI.To je vec i budali jasno samo sto to ne smiju objavljivati..Koga mogu natjeraju da prede u njihovu vjeru a sve ostale zovu.Cim nesto kazes u vezi muslimana odmah si nacista i uvijek su ti balijaci kao ugrozeni kao mi katolici njima krsimo prava,a u stvari oni katolike pobise gdje god stignu.Istina je jedna Islam ide u svoj teski radikalizam i to ce ga unistiti.Ne mozemo reci fasizam jer to je nesto iz odredenog vremana,ali da imaju iste ciljeve fasisti i islamisti to je jasno svima.Zao mi je zbog toga jer bas u Kuranu stoji da je u Alahovoj basti razlicitog cvijeca i Kuran nije inspirisan mrznjom ali ucenici njegovi nazalost jesu.To ih vodi u propast,zapamtite to ovo vam je nova tapija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare