To je to što me zanima!

Tragedija kod Bjelovara: Život izgubila medicinska sestra, ozlijeđeno dijete je stabilno

U popodnevnim satima dijete je dovezeno u Klaićevu gdje se nalazi u jedinici intenzivnog liječenja. Nasreću stabilno je i van životne opasnosti
Vidi originalni članak

U teškoj prometnoj nesreći koju je uzrokovao pijani vozač u četvrtak oko 9.25 između mjesta Narta i Blatnica nedaleko Bjelovara poginula je Đurđa Posavec (63), a ozlijeđeno je dvoje ljudi, među kojima je i petogodišnje dijete.

U popodnevnim satima dijete je dovezeno u Klaićevu gdje se nalazi u jedinici intenzivnog liječenja. Nasreću stabilno je i van životne opasnosti te čeka operaciju, potvrdili su nam iz bolnice.

Stradala Đurđa Posavec, 63-godišnja zdravstvena djelatnica za koju kolege i kolegice imaju samo riječi hvale i opisuju je kao dušu bjelovarske Opće bolnice.

KOD MJESTA NARTA U teškoj nesreći kod Bjelovara poginula žena, još dvoje ljudi je ozlijeđeno, među njima i dijete

- Premda smo godinama zajedno radili u Općoj bolnici Bjelovar, nikad se zapravo i nismo previše napričali. U prolazu bi se uvijek uljudno pozdravili, a Đurđa se uvijek nasmiješila. Njen osmijeh nam je svima došao kao lijek. Toliko drag i iskren. Znao sam s njom razmijeniti nekoliko riječi. Ta je žena uvijek bila izuzetno prijazna i pristupačna. Ovo je strašna tragedija. Još uvijek ne vjerujem da se to sve zaista dogodilo i da je više nema među nama - ispričao je jedan od zaposlenika Opće bolnice Bjelovar, za Bjelovar.live o smrti svoje kolegice, medicinske sestre.

Prešao u suprotni prometni trak

31-godišnji državljanin Republike Hrvatske upravljao je osobnim automobilom inozemnih registracijskih oznaka, oko 150 metara prije kućnog broja dva u mjestu Narta i ulaskom u blagi zavoj udesno, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju kolnika, izgubio je nadzor nad upravljačem vozila i prešao vozilom na prometnu traku za vozila iz suprotnog smjera i prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio  automobila bjelovarskih registracijskih oznaka s kojim je upravljala 63-godišnjakinja.

NEMA JE OD NEDJELJE Obitelj i policija traže djevojku (15) iz Bjelovara: Nestala pa poslala roditeljima SMS poruku

Od siline udara, osobni automobil bjelovarskih registracijskih oznaka odbačen je unatrag, gdje je zadnjim dijelom udario u metalnu ogradu mosta, a potom u prometnu signalizaciju uz rub mosta te se nastavio nekontrolirano kretati unatrag i zaustavio se na kolniku. Osobni automobil inozemnih registracijskih oznaka se uslijed udara prevrnuo na desni bok te nastavio kliziti po kolniku i sletio u putni jarak gdje je udario u drvenu ogradu pašnjaka, nakon čega se prevrnuo i zaustavio na kotačima zadnjim dijelom u putnom jarku, a prednjim na pašnjaku.
 
31-godišnji vozač je u prometnoj nesreći zadobio lake tjelesne ozljede te je uhićen i priveden u prostorije policije gdje je alkotestiranjem utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2.72 g./kg. On je smješten u posebnu prostoriju policije, a nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja zbog počinjenja kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće“ iz članka 227. Kaznenog zakona, uz kaznenu prijavu biti će predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

TRAŽI HRANU Pas u Bjelovaru od muke izgrizao vrata kuće: 'Gazda mu je ubacio hranu i ostavio ga'

 Očevidom prometne nesreće je uz stručnu pomoć policijskih službenika rukovodio dežurni zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru, koji je naložio obdukciju tijela poginule osobe.
 
 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Brabotres 08.01.2022.

    Minimalno 15god..Zakono su nam truli i treba ih mijenjat za takve kamikaze koji svjesno sjednu pijani za volan..

  • raven1 07.01.2022.

    ako ovo nije za maksimalnih 15 godina zatvora.....

  • Rudy Rudy 06.01.2022.

    Pitanje je ako je tako rano imo toliko promila, dali je to od jutra ili ostatci nakon noćne pijanke, koja je vjerojatno bila preko 3...

Komentiraj...
Vidi sve komentare