To je to što me zanima!

Teški dani: Stanovnici naselja Sela i Trebeža plivaju u vodi

Mnoge je razveselilo spašavanje jednogodišnje ždrebice Srećke koja je u vodi provela gotovo tjedan dana. Ždrebici se stanje pogoršava pa trebaju volontere
Vidi originalni članak

Mještani sisačkog naselja Sela proživljavaju teške dane. Vode je posvuda, opkolila je dio kuća koje se očajnički brane zečjim nasipima, a prema kazivanju starijih Seljana takve poplave ne pamte. Zaobalne vode su mjestimično duboke metar i metar i pol, a u polju i više. Štete su goleme.

Stanje ždrebice Srećke se pogoršava

Uspješno spašavanje jednogodišnje ždrebice Srećkice koja je s majkom i dvije kobile u vodi provela gotovo tjedan dana, mnoge je obradovala.  Srećkica se glavom naslonjena držala uz majku i tako preživjela, a majka se nažalost utopila. Srećkicu su izvukli mještani Mario Vrančić i Igor Zrnc, a udomili supružnici Zvonko i Ljerka Munjić iz Grede koji su s bocama s toplom vodom grijali promrzlu i pothlađenu životinju. 

Udruga za zaštitu životinja "Patronus" Sisak poziva odrasle volontere koji bi bili voljni i dežurati  kraj ždrebeta spašenog iz vode čije se zdravlje rapidno pogoršava. Kontakt: 097 7185859.

Pripadnici HGSS izvukli su još dvije kobile, ali jedna je noću na subotu uginula. Na životu su ostale samo ždrebica Srećkica i kobila Luna.

I stanovnike Trebeža okružila voda

Teške dane  provode i mještani Donje sisačke Posavine, osobito stanovnici Trebeža u čijoj je blizini ustava Trebež. Njih je također, kao i okolna naselja, okružila voda. Teško je i u Jasenovcu gdje je vodostaj iznimno visok, a sela nizvodno plivaju. 

Promet na državnoj cesti Sisak - Popovača i dalje je u prekidu zbog vode na kolniku, a promet se odvija okolnim putem preko Ivanić-Grada. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • marica-maca 24.02.2014.

    Neviđena katastrofa,jadni ljudi.

  • Yassa 23.02.2014.

    država će im pomoći kao i dosada , jadna im majka budli im pomagali ovi iz vlasti , plati moraju najprije nalknadu za slivne vode , zatim kada se novac prikupi moraju kupiti kočije sa puno konja obići te ljude i reći nema love za sve vas ubiti nema za nikog ali to ljepše zvuči

  • mila 19 22.02.2014.

    ovim ljudima treba pomoć...a i ovim predivnim životinjama..

Komentiraj...
Vidi sve komentare