To je to što me zanima!

''Teško se mijenjaju stavovi kada se zauzme pozicija moći''

Sastanak novog saborskog zastupnika s nadbiskupom Marinom Barišićem, koji se protivio njegovu političkom angažmanu, trajao je sat i pol
Vidi originalni članak

Dojmovi se prvo trebaju slegnuti, treba dobro promisliti i tek onda nešto reći. Nije da ne mogu ništa reći, već neću, jer uvijek je sutrašnji dan pametniji, rekao je don Ivan Grubišić nakon sastanka s nadbiskupom splitsko-makarskim Marinom Barišićem koji se tijekom izborne kampanje oštro usprotivio njegovoj političkoj kandidaturi.

No, don Ivan Grubišić sada je saborski zastupnik, a nadbiskup ga je pozvao i zakazao sastanak u petak u 11 sati. Nakon sat i pol razgovora don Ivan je izjavio tek da je ''rezultat 1 naprama 1''. Za njegov susret s Barišićem ne bi se ni doznalo da don Grubišić nije kasnio na druženje s rukovodstvom udruge Dalmacija pa je tajnica otkrila zbog čega kasni.

Iako don Ivan Grubišić kaže da je razgovor s biskupom bio "iznimno ugodan", na pitanje jesu li se našli na istim pozicijama kaže da je to "druga stvar".

- Ne odaje se ono što se kaže na ispovijedi - šaleći se rekao je dodajući da su se ispovijedala obojica. Ipak, na pitanje je li uspio nadbiskupa uvjeriti u svoje stavove, kaže:

- Teško se mijenjaju stavovi kada se zauzme pozicija moći - zaključio don Grubišić. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • vidum 09.12.2011.

    E,moj don Ivane. Nije ti đava da mira. Da si lipo iša u koaliciju sHDZ- om, sad bi te biskupi nosili ko kap vode na dlanu !

  • stari mudrac 09.12.2011.

    nadbiskup barišić bi trebao vjerovati narodu. izborom upravo onih koje crkva nikako nije htjela, narod je pokazao što misli. i odmah da preduhitrim pametnjakoviče koji znaju da je bio slab odziv na izbore. nije bio slab. i oni koji su ostali doma, tako su izabrali. nitko im nije branio da svi izađu i zaokruže HRAST. ili HDZ. ili HČSP. ili samo HSP. prepustili su nama koji smo izašli imajući povjerenje da ćemo dobro izabrati.

  • mihan 09.12.2011.

    Ostanite na putu covjecnosti,pravednosti i razumjevanja.Nagrada ce biti u izobilju i na ovom i na onom svijetu...Sretno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare