To je to što me zanima!

Policija Zagrepčanima: Možda je zaražen, nemojte prilaziti!

Bio je gol do pasa, a policija je tjerala susjede. Nešto niz ulicu je i majica koju je odbacio. Policija je čekala da Hitna dođe po njega, ne znam kako su ga oborili, ispričala nam je čitateljica
Vidi originalni članak

Oko 13 sati u četvrtak jedan je čovjek gol do pasa dezorijentirano vrludao Ukrajinskom ulicom u novozagrebačkom naselju Travno. 

- Policija ga je slijedila s dva vozila, nisu mu se usudili prići u strahu od kontakta. Putem razglasa su upozoravali okupljene prolaznike: "Nemojte prilaziti ovome gospodinu, najvjerojatnije da ima zarazu" - ispričala nam je čitateljica koja je poslala video.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Sad je na podu i gol do pasa, a policija tjera susjede. Nešto niz ulicu je i majica koju je odbacio. Policija čeka da Hitna dođe po njega, ne znam kako su ga oborili - ispričala nam je čitateljica.

Iz zagrebačke policije potvrdili su da su oko 13 sati dobili dojavu o događaju te da će muškarcu pružiti adekvatnu liječničku pomoć. Kako neslužbeno doznajemo, vjerojatno će biti zbrinut na psihijatriji.

Naša čitateljica zapitala se i što se radi u trenucima kada policija mora biti u kontaktu s potencijalno zaraženim čovjekom i postoji li neka uputa za postupanje? 

Kako neslužbeno doznajemo, policajci su dobili upute o postupanju. Dezinficijensa, maski i rukavica imaju dovoljno, a svi policajci se mogu obratiti i svom rukovoditelju ako im išta od toga nedostaje, doznajemo. 

'Bez zaštite smo!' 

Naši izvori iz policije kažu drugačije:

- Bez zaštite smo, ali i bez ikakvih posebnih naputaka. Sve na što se svodi reakcija naših nadređenih jest smanjivanje otvora na zaštitnom šalteru na prijemu u postaji! A istovremeno dovodimo u prostorije postaje ljude među kojima su mnogi u vrlo rizičnim skupinama, neki od njih neprestano izloženi virusu na ulici, moramo biti i u kontaktu s onima koji su ionako bez osnovnih uvjeta da održavaju ikakvu higijenu ili da se štite, a ni mi sami nemamo ni zaštitnih maski, ni rukavica, apsolutno ništa kod postupanja prema takvim ljudima. 

- Mnoge privatne kompanije su napravile vrlo precizne rasporede kako da zaštite svoje ljude i organiziraju posao da se zaraza i mogući kolaps svede na minimum, zabranile kontakte među različitim smjenama i dale precizne naputke, a u policiji, koja bi trebala prva to učiniti, načelnici se ponašaju kao da je sve uobičajeno - žale nam se službenici iz PU zagrebačke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Idi na 24sata

Komentari 128

  • FilipSamodol 20.03.2020.

    Nisam zna da ima ovoliko pametnih ljudi u hrvatskoj.

  • 20.03.2020.

    Svatko je nezaražen dok mu se ne dokaže suprotno

  • Ronald555 20.03.2020.

    I to je policija haha... Samo znaju kazne napisati i babe od 80godina tuci

Komentiraj...
Vidi sve komentare