To je to što me zanima!

Tijela žrtava iz Christchurcha od nedjelje vraćaju obiteljima

Gradonačelnica Christchurcha, Lianne Dalziel, prethodno je rekla da je gradsko vijeće radilo na tome da pripreme grobna mjesta kako bi se pogrebi mogli održati čim prije, prateći potrebe i propise islama
Vidi originalni članak

Tijela ubijenih u smrtonosnom napadu na dvije džamije u gradu Christchurchu na Novome Zelandu, bit će vraćena njihovim obiteljima od nedjelje navečer, poručila je novozelandska premijerka Jacinda Ardern.

Očekuje se da će zadnja trupla biti vraćena u srijedu, objasnila je Ardern.

POKOLJ NA NOVOM ZELANDU Bio je na telefonu s majkom u trenu kad ga je ubio terorist...

Gradonačelnica Christchurcha, Lianne Dalziel, prethodno je rekla da je gradsko vijeće radilo na tome da pripreme grobna mjesta kako bi se pogrebi mogli održati čim prije, prateći potrebe i propise islama.

Ardern je također potvrdila da je njezin ured zaprimio napadačev manifest u petak, samo devet minuta prije prvog napada, a koji je poslao sam napadač osumnjičen za ubojstvo 50 ljudi.

MASAKR NA NOVOM ZELANDU Obitelj terorista Brentona je šokirana: Bio je 'divan dječak'

- U elektroničkoj pošti bio je njegov manifest, no bez detalja o napadima ili o mjestima na Novom Zelandu - rekla je Ardern.

Zaposlenik ureda premijerke zadužen za elektroničku poštu proslijedio je manifest sigurnosnoj službi parlamenta samo dvije minute nakon primitka.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare