To je to što me zanima!

Tijelo malene Lane odbija hranu i ona ne može rasti

Lana pojede nekoliko žličica kašice i kuhanu hrenovku na dan. Svaki obrok joj je 'pakao' jer njezino tijelo, zbog rijetke bolesti, odbija hranu
Vidi originalni članak

Djevojčica Lana Antunović boluje od Russell-Silverova sindroma, zbog čega ne može normalno rasti. Sa 15 mjeseci ima jedva 70 centimetara, a teška je 5800 grama. Često pljuje i povraća, a obrok joj predstavlja najteži dio dana. Do prije nekoliko mjeseci hranila se samo na sondu. Između ostalog, rodila se i s četiri bubrega, te je već bila na dvije operacije.
- Dolazilo je do čestih infekcija, pa su liječnici u prosincu odlučili ukloniti gornji desni bubreg jer su teško oštećeni - rekao je za Večernji list Lanin tata Dominko Antunović (31). On i njegova supruga Katica (27) vjeruju da bi Lani mogla pomoći terapija injekcijama hormona rasta, no liječnici je ne prepisuju lako.
- Liječnici su nam tvrdili da su njezini hormoni rasta u redu i da ih ne treba jer nijee riječ o nedostatku hormona. Tvrdili su i da je riječ o retardaciji rasta. Saznali smo da s dvije godine može početi uzimati hormon rasta - očajni su roditelji. Malena Lana bez terapije može dostići maksimalnu visinu od samo  130 centimetara, a s hormonom rasta ipak do 160 centimetara. Svi koji žele pomoći ovoj hrabroj djevojčici novac mogu uplatiti na žiro-račun 2484008-3111423597 u Reiffeisen banci.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • malacura 14.07.2009.

    čitaju li ovo Gotovci koji svoje zdravo dijete ugrožavaju glupostima i željom da se o njima priča

  • innger 14.07.2009.

    kakvih tragedija ima ne mogu ni zamisliti koja su to odricanja i strahovi hoće li živjeti ili neće a ja sam danima loše volje jer ne znam da li ću skupiti 1000 kn da kupim dvije tri krpice i odem na manikuru.nije stvar novca nego činjenice da me to izbacuje iz takta.a kad vidim nešto ovako gadim se sama sebi

  • Markzg 14.07.2009.

    Slama: Moram te ispraviti, roditelji su se sigurno savjetovali. A liječnici ne žele prepisati taj lijek svakome jer jedna doza košta vrtoglavo. Jasno je ustanovljena retardacija rasta i ne vidim zašto dijete nebi uzimalo terapiju. Rizik od odbacivanja bubrega počinje nakon 16 godine, ali i ne mora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare