To je to što me zanima!

Tijelo našli u jezeru: Izrešetali sina (28) crnogorskog mafijaša

Noćas prije ponoći na Paliću u Subotici ubijen je Filip Vilotijević (28), sin čuvenog crnogorskog mafijaša Kićuna Vilotijevića. Mladić koji je bio s njim u autu je ranjen
Vidi originalni članak

Noćas prije ponoći na Paliću u Subotici ubijen je Filip Vilotijević (28), sin čuvenog crnogorskog mafijaša Kićuna Vilotijevića, piše Blic.

Filip i još jedan mladić bili su u automobilu kada je na njih ispaljeno nekoliko hitaca. Filip je odmah preminuo, dok je mladić A. K (25) teško ranjen

Ubijeni Filip navodno je izašao iz auta nakon što je izrešetan s 15 metaka te potom upao u jezero, gdje je tijelo i pronađeno. A.K. je primljen u bolnicu s prostrijelnim ranama nadlaktice i bedra te je na osobni zahtjev pušten kući.

Bijeli BMW X6, u kojem su se vozili, bio je do pola uronjen u jezero i sav izrešetan.

Filip Vilotijević je bio u ekipi s nedavno ubijenim Aleksandrom Roganovićem. Obojica su se bavila trgovinom narkoticima na području Novog Sada i okolice. 

Sud u Beogradu Filipa je prije dva mjeseca pravomoćno osudio na dvije i pol godine zatvora, dok je Vukašinu Cmiljaniću (23) ukinuo presudu od devet godina zatvora zbog pucanja iz pištolja u jednom klubu na Adi Ciganliji 2011. Tom je prilikom zalutali metak ubio Tamaru Radulović (29).

Vilotijević je osuđen zbog izazivanja opće opasnosti jer je tada ispalio jedan hitac iz pištolja u pod. Pucnjava u "Vanili" bila je nastavak obračuna između dvije kriminalne grupe iz Novog Sada. Također, svojevremeno ga je Vijeće za mloljetnike suda u Novom Sadu osudilo za kazneno djelo ubojstva u pokušaju i nedozvoljeno korištenje odružja, ali sudski postupak nikad nije okončan.

Filip je sin Kićuna Vilotijevića, čuvenog kriminalca iz Crne Gore koji je u srpnju 1999. godine u klasičnoj sačekuši ubijen ispred novosadskog kafića "Kaskada". Stariji Vilotijević smatran je za jednog od vođa crnogorskog kriminalnog klana u Novom Sadu.

Ekipe crnogorskih kriminalaca su trenutno na putu za Novi Sad, neslužbeno saznaje 021. Strahuje se od novih sukoba.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • 024komentator 04.10.2015.

    Filip je, inače, "stari znalac" novosadske policije zbog različitih krivičnih dela u koja je bio umešan, ali je pre presude za ubistvo u "Vanili" osuđen samo za jedan slučaj iznude, za šta je dobio šest meseci zatvora. Svojevremeno ga je i Veće za maloletnike suda u Novom Sadu osudilo za krivično delo ubistva u pokušaju i nedozvoljeno nošenje oružja. Filip Vilotijević je novosadskoj javnosti poznat i kao akter pucnjave ispred OŠ "Žarko Zrenjanin". Mada je uhapšen zbog sumnje da je tada za pokušao ubistvo Nemanje J. (18), ostalo je samo na tome da se sumnjiči, sudija nije doneo osuđujuću presudu. Podsetimo, Blic je pre godinu i po dana objavio tekst o osmorici mladića kriminalaca koji terorišu Novi Sad. Dvojica sa tog spisak su likvidirana u poslednjih 15 dana. http://www.021.rs/Novi-Sad/Hronika/Ubijen-Kicunov-sin-Filip-Vilotijevic-jos-jedan-tesko-ranjen.html

  • doxy 03.10.2015.

    za ovakve mi nije zao,s obziom kakvim se poslovima bavio!

  • sk8 021 03.10.2015.

    čuo sam da mu je stalo srce...

Komentiraj...
Vidi sve komentare