To je to što me zanima!

Tijelo Nelsona Mandele izložit će u vladinoj zgradi tri dana

Vlada Južnoafričke Republike izvijestila je kako će tri dana biti procesija te će građani moći odati počast bivšem predsjedniku Nelsona Mandeli u vladinoj zgradi
Vidi originalni članak

Tijelo Nelsona Mandele nakon velike komemoracije u utorak položit će u palači unije u Pretoriji, gdje će biti izloženo tri dana. BBC javlja kako će Mandelino tijelo svakog jutra prenositi iz mrtvačnice do zgrade tamošnje vlade. 

Vlada Južnoafričke Republike izvijestila je kako će tri dana biti procesija te će građani moći odati počast bivšem predsjedniku. Građani su se okupili na ulicama Pretorije već u srijedu rano ujutro kako bi odali počast Nelsonu Mandeli, koji je preminuo u četvrtak u dobi od 95 godina. 

Komemoracija održana na stadionu

U utorak je na stadionu u Johannesburgu održana komemoracija za Mandelu, a ondje su se okupili svi svjetski čelnici.

Na komemoraciji su između ostalih bili Barack Obama, François Hollande, Nicolas Sarkozy, Ban Ki-moon, Raul Castro te hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 100KA_1 11.12.2013.

    "snazno sam se borio protiv dominacije bijelaca“, rekao je mandela, no potom dodao i sljedece „snažno sam se borio protiv dominacije crnaca"...mogli bi to primjeniti i mi hrvati u svojoj zemlji, dosta je bilo crvenih te crnih, lijevih te desnih..u konacnici svi smo mi ljudi od krvi i mesa

Komentiraj...
Vidi sve komentare