To je to što me zanima!

Tijelo proroka Muhameda žele premjestiti, a grobnicu srušiti

Akademik smatra da Muhamedova grobnica može dovesti do idolopoklonstva koje je u vehabizmu, islamskoj struji koja prevladava u Saudijskoj Arabiji, zabranjeno
Vidi originalni članak

Saudijski akademik Ali bin Abdulaziz al-Shabala predlaže da se tijelo proroka Muhameda premjesti na tajnu lokaciju te da njegova grobnica u Medini bude uništena, piše Independent

Akademik naime smatra da Muhamedova grobnica može dovesti do idolopoklonstva koje je u vehabizmu, islamskoj struji koja prevladava u Saudijskoj Arabiji, strogo zabranjeno. 

Svoju je ideju obrazložio u dokumentu koji ima 61 stranicu, a o njemu raspravljaju starješine Poslanikove džamije u Medini. Ako bi se ta ideja prihvatila, ona bi vjerojatno dovela do još većeg jaza između Šijita i Sunita. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Sicma 03.09.2014.

    Ništa od toga, ovaj članak je pusto naglabanje lokalni novina. Grobnica poslanika će ostati tamo gdje jeste, samo islamski ucenjaci moraju vise raditi na tome da objasne ljudima, da se samo Bogu treba moliti. A poslanik je bio čovjek i rob gospodaru svome, preko kojeg dat islam. Ovo što čujete negativno o islamu je osmisljeno i placeno, kako bi se stvorilo sto vise hejtera prema islamu. pune vam mozgove, tv-om, novinama, internetom tako ka ubiju palestinsko dijete da vi aplaudirate..

  • MesQueUnCIub 02.09.2014.

    Aj ostavite tog jadnog Muhameda na miru i potamanite ekstremiste koji ne znaju granicu između Boga i terorizma.

  • stari mudrac 02.09.2014.

    i mi imamo takvih akademika!

Komentiraj...
Vidi sve komentare