To je to što me zanima!

Tim izbjegao sukob interesa, a bit će viši potpredsjednik Teve

Nova funkcija Tihomira Oreškovića je izuzetno visoka i iznad njega je, kako je sam rekao, samo glavni financijski direkor cijele Teve. Ali formalno nije u upravi
Vidi originalni članak

Hrvatski zakon o sprečavanju sukoba interesa zabranjuje bivšim dužnosnicima da su u upravama ili nadzornim odborima tvrtki godinu dana od prestanka obnašanja dužnosti.

Bivši premijer Tihomir Orešković bit će viši potpredsjednik za poslovnu efikasnost izraelskog farmaceutskog diva Teve. Iz Teve su nam potvrdili da je Orešković imenovan, ali kažu da neće imati nikakve funkcije u upravi.

Oreškovićeva nova funkcija je izuzetno visoka i iznad njega je, kako je sam rekao, samo glavni financijski direktor cijele Teve. Ali formalno nije u upravi.

Teva je vlasnik Plive u Hrvatskoj, pa se i s te strane postavlja pitanje hoće li Orešković iskoristiti svoju bivšu poziciju.

U Tevi kažu da neće imati nikakvu ulogu u poslovanju u Hrvatskoj, prodaji dobara u našoj zemlji niti u kontaktima Teve s Vladom. Tim će i dalje zadržati osiguranje koje mi plaćamo. 

Idi na 24sata

Komentari 132

  • Miške 10.01.2017.

    Kako nije napravio? Odmah je s familijom na državni trošak otišao na izet u Vatikan. I prodao Končar , a ostalo ce se vidjeti u budućnosti. Gdje postoji "rent e primier" ? Koje HDZove bedastoče, kad slušaju bosanske fratre iz Kanade.

  • 33beg33 10.01.2017.

    boli tima hurac,mi ga plaćamo a on uživa

  • RadmanMirjana 10.01.2017.

    ali nije ni polliticar...

Komentiraj...
Vidi sve komentare