To je to što me zanima!

Tim liječnika: Doktorica Nela Sršen je profiterka

Transplatacijski tim KB-a Merkur kaže da je Nela Sršen menadžerica koja ugovara operacije i uzima proviziju te tako blati hrvatsko zdravstvo
Vidi originalni članak

Kad je buduća takozvana Hrvatska kuća u Padovi u pitanju, osnovano sumnjamo da je riječ o uhodavanju medicinskog biznisa čiji je cilj stjecanje osobnog profita dr. Nele Sršen. Ona k tome ne preza od kritiziranja i blaćenja hrvatskog zdravstva, kažu članovi transplantacijskog tima Kliničke bolnice Merkur u Zagrebu, ravnatelj bolnice dr. Željko Vidas, kirurg dr. Branislav Kocman, šefica anesteziologije dr. Denis Guštin i vaskularni kirurg dr. Andrija Škopljanac.
Ta je ekipa liječnika odlučila javnost upozoriti, kažu, na pravu istinu o operacijama u Padovi. Za dr. Sršen kažu da je menadžerica koja ugovara operacije u Padovi i od toga uzima proviziju, a tvrde i da ona ne operira osobno pacijente koji preko nje dođu u Padovu. Istodobno, kažu liječnici transplantacijskog tima, dr. Sršen negira njihove rezultate, koji nisu ništa lošiji od onih u Padovi. U KB-u Merkur transplantira se oko 40 jetara na godinu i sve u skladu s pravilima Eurotransplanta, europske organizacije za razmjenu organa. Istina, dva posto operacija ne može se obaviti kod nas zbog složenosti, ali postoje i drugi europski centri, Padova nije u samom vrhu - kažu liječnici i ističu kako u Padovi samo za operaciju treba izdvojiti 65.000 eura. To plaća pacijent ili HZZO, ako odobri zahtjev pacijenta. U Hrvatskoj su operacija i kompletan oporavak za pacijente besplatni, a bolnicu stoje oko 60.000 eura, što im plaća HZZO.
Na sve ovo dr. Nela Sršen nije željela dati nikakav komentar uz obrazloženje da se ne želi spuštati na ovakve nivoe.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Hacker-ri 09.12.2007.

    a cuj, ako ta Padova ima tv, i fasadu na zgradi onda je ok. u bolnici bi trebali tebi platit sta se oporavljas unutra. svaki krevet bi trebao imat prekidac za poziv medicinske sestre (NEMA). Da ne pricam oko sanitarnog cvora, i otpadanju fasade i boje u sobama zbog vlage. Necemo ni o bezobrazluku oko 70% medicinskih sestara i doktora u viziti ! Ocemo o tome kako neke od njih krv neznaju izvadit nego te bodu po 15 puta da nadu zilu? U kojem god pogledu gledate nase bolnice ne lice na bolnice ! Nije ni cudo da je ministar zdravstva isao van na operaciju. Pa to dovoljno govori kakvo je njegovo misljenje !

  • kenija 09.12.2007.

    a sve je više moguče.

  • prizemlje 09.12.2007.

    I nije neka novost...od ranije poznato. Za javnost tek sada,no bolje ikad\" nego nikad\"

Komentiraj...
Vidi sve komentare