To je to što me zanima!

Timošenko uskoro na slobodi, odlazi na liječenje u Njemačku

Podsjetimo, Timošenko je 2011. godine osuđena na sedmogodišnju zatvorsku kaznu, a Zapad je postupak protiv nje proglasio političkim progonom
Vidi originalni članak

Bivšu ukrajinsku premijerku Juliju Timošenko oslobodit će za mjesec dana iz zatvora i do 19. studenog prebacit će je na liječenje u Njemačku, javlja Reuters. Riječ je o takozvanom djelomično oprostu kazne koji su dogovorile ukrajinske vlasti i europski izaslanici.

Podsjetimo, Timošenko je 2011. godine osuđena na sedmogodišnju zatvorsku kaznu, a Zapad je postupak protiv nje proglasio političkim progonom. 

Izlazak Julije Timošenko na slobodu trebao bi Ukrajini osloboditi put za potpisivanje povijesnih sporazuma s EU krajem idućeg mjeseca. Jevgenija Timošenko, kći bivše premijerke, rekla je kako je njezina majka pristala na kompromis jer ne želi ugroziti potpisivanje sporazuma u Vilniusu 28. studenog.

Vratit će se u Ukrajinu boriti protiv 'diktature'

Teško je pristala na oprost predsjednika Viktora Janukoviča jer on ne znači oslobađanje od presude, nego odsluženje kazne. Iako se zbog toga više neće moći vratiti na ukrajinsku političku scenu, ne planira tražiti azil u Njemačkoj već povratak u Ukrajinu gdje će se na svoj način boriti protiv 'diktature'. 

U ovom trenutku u bolnici je na sjeveru Ukrajine i čuvaju je zatvorski čuvari. Već sada joj pomažu njemački liječnici jer joj je ozbiljno oštećena kralježnica. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Capafiori 18.10.2013.

    Nema šanse da će se ona vratiti u Ukrajinu.

  • MilosrdniAndjeo 17.10.2013.

    Otrovao je ruski prokomunisticki rezim Janukovića zbog njenih prozapadnih stavova i težnji ka eurointegracijama a to smeta Putinu,,,a lijecit ce je na zapadu. Pošteno.

  • POTPEC 17.10.2013.

    Politički progon. Možda, ne znam. Ali nek se izlječi ako je to moguće, to je bitno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare