To je to što me zanima!

Tinejdžeri u Njemačkoj planirali teroristički napad: Meta im je bio božićni sajam u Leverkusenu

Osumnjičeni 15-godišnjak i 16-godišnjak, koji su uhićeni u utorak, naposljetku su pristali "ubiti posjetitelje božićnog sajma u Leverkusenu početkom prosinca tako što bi izazvali eksploziju goriva te raznijeli mali kamion“, rekli su tužitelji
Vidi originalni članak

Dvojica tinejdžera, koje je njemačka policija uhitila pod sumnjom da su planirali islamističke terorističke napade, navodno su pristali izvršiti napad na božićni sajam tako što bi digli u zrak mali kamion, objavili su u četvrtak tužitelji u Düsseldorfu.

Osumnjičeni 15-godišnjak i 16-godišnjak, koji su uhićeni u utorak, naposljetku su pristali "ubiti posjetitelje božićnog sajma u Leverkusenu početkom prosinca tako što bi izazvali eksploziju goriva te raznijeli mali kamion“, rekli su tužitelji.

Osumnjičeni 15-godišnjak, koji je uhićen u zapadnoj njemačkoj pokrajini Sjevernoj Rajni Vestfaliji, navodno je nabavio benzin. Uhićen je u mjestu Berscheid, nedaleko od Leverkusena.

NOVI DETALJI DRAME Eksplozija na granici Kanade i SAD-a nije terorizam: 'Bentley se zabio u rampu sa 160 na sat'

Šesnaestogodišnjak je uhićen u istočnom njemačkom gradu Wittstock/Dosse, oko 500 kilometara sjeveroistočno od Leverkusena.

Tužitelji tvrde da su tinejdžeri bili inspirirani takozvanom terorističkom organizacijom Islamska država i da su planirali pobjeći iz Njemačke nakon napada kako bi se pridružili skupini.

Obojica su u pritvoru

Obojici tinejdžera određen je pritvor. Niti jedan nije imenovan, sukladno strogim njemačkim pravilima o privatnosti, posebno kad je riječ o maloljetnicima optuženim za zločine.

SASTAO SE S ROĐACIMA TALACA Papa: Sukob Izraela i Hamasa prerastao iz rata u terorizam

Tužitelji su osumnjičenog 15-godišnjaka između ostalog optužili za udruživanje radi počinjenja ubojstva, kao i za pripremanje teškog čina nasilja koji dovodi u opasnost državu. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • liliZG2.0 30.11.2023.

    prvo lobotomija a dalje ćemo vidjeti.

  • trump facker 30.11.2023.

    Pravilo privatnosti koji debilizam uskoro će doći takvi likovi i do nas,Ovi naši isto spavaju zimski san,najjaći su kad kažu da smo sigurna država.Nisu zainteresirani za nas inaće bi već bila pušiona

  • mudrac22 30.11.2023.

    I roditelje isto u zatvor , i onda napolje iz Njemacke . Ovo nije normalno ,15 i 16 godina . To nije od njih samih poteklo to su roditelji i njihovi hramovi , hodje i vehabije .

Komentiraj...
Vidi sve komentare