To je to što me zanima!

Tipurić: Podmeće mi lobi koji želi privatizirati HEP

Dekan Darko Tipurić je rekao da ga se napada zbog studije u kojoj je zaključak da HEP mora ostati u većinskom vlasništvu Republike Hrvatske
Vidi originalni članak

Dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu ljutito je u ponedjeljak na novinskoj konferenciji rekao da je sve što je objavljeno o njemu posljednjih dana bezočna laž i podmetanje. Rekao je da mu podmeće užasno jak i moćan lobi koji želi privatizaciju HEP-a.
- Cijela ta medijska hajka oko mene nije upravo sada slučajno pokrenuta već zato što smo objavili studiju čiji je zaključak da se HEP ne smije privatizirati, već mora ostati u većinskom državnom vlasništvu - rekao je. Od bijesa se crvenio i lupao o stol analizom o privatizaciji HEP-a. Žesteći se, srušio je i čašu s vodom.
Kazao je da je suradnja s HEP-om potpuno zakonita, a za naknade koje je Fakultet primao od HEP-a je kazao da su trostruko manje nego se pisalo. Tvrdi da nisu radili nikakve 'šprance' za menadžerske ugovore već samo savjetovanje. Dodao je da HEP nije jedini za koje su radili studije i savjetovanja. Potvrdio je da su istražitelji došli na fakultet tek nakon medijskih napisa.
O Međunarodnoj ljetnoj školi je rekao da je prosječna prolaznost oko 80, a ne 100 posto, dok je na njegovom kolegiju 60 posto. Kaže da u odnosu na Ekonomski fakultet ne postoji razlika u literaturi i da studenti moraju i u ljetnoj školi sjediti cijeli dan.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • hide 07.09.2009.

    sve je to montiran bolonjski proces:-)

  • hide 07.09.2009.

    a na faci im se svima vidi da su lopine..ne mogu se tu sakrit...a slažem se sa Tinami-em..kako nama ne podmeću,nek to smeće objasni

  • user_34983 07.09.2009.

    jo jedan iz plejade umova pristiglih 90-tih iz bih sa vrećicom u ruci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare