To je to što me zanima!

Tisuće građana Beograda izašlo je na ulice i bacalo cvijeće na tenkove koji su išli za Vukovar

Beograđani su u euforiji izašli na današnji dan prije 29 godina na ulice da isprate svoje junake koji su išli 'osloboditi' Vukovar. Razdragani građani mahali su im, podizali tri prsta i bacali cvijeće....
Vidi originalni članak

Poznato 'bacanje cveća pred tenkove' u Beogradu zbilo se na današnji dan 1991. godine kad su prilikom kretanja Prve gardijske oklopne divizije JNA vojsku i tenkove oduševljeno ispratile tisuće Beograđana.

Okupljeni Beograđani ne samo da su uzdizanjem tri prsta, mahanjem i ovacijama ispratili tenkove nego su na na svoje junake koji su ošli 'osloboditi' Vukovar bacali i cvijeće.

DAN KOJI VUKOVARCI PAMTE 'Čuli smo avione nad gradom, topove i shvatili što nas čeka'

Uskoro je uslijedila je mučna 87-dnevna opsada multietničkog grada u kojem su do tada živjeli i Hrvati i Srbi. U njoj je sudjelovalo 30 tisuća vojnika JNA uz pomoć srpskih paravojnih snaga.

Posljedica dolaska 'heroja' s tenkovima u Vukovar bio je grad razrušen do temelja, tisuće prognanih i velik broj ubijenih građana grada na Dunavu. 

SRPSKA OPIJENOST POBJEDOM Govorili su: 'Nije šteta što je sravnjen, izgradit ćemo ljepši'

U borbama u Vukovaru poginulo je oko 900 branitelja grada, život je izgubilo i oko 1000 civila, a oko 7000 hrvatskih vojnika i civila završilo je u zarobljeničkim logorima u Srbiji,.

Idi na 24sata

Komentari 485

  • Sislo 18.10.2020.

    valjda su sad tek shvatili koje su budale bili i ispali, išli u tenkovima, vraćali se u pogrebnim kolima-:))

  • sufit 20.09.2020.

    Znaju li MILANOVIĆ i PLENKOVIĆ i ČOVIĆ koliko je DODIKOVIH rođaka bilo u tim i NA tim tenkovima, koji su išli na Vukovar? A kojega primaju kao državnika VELIKE SRBIJE, na puškomet do Zagreba. Sve zbog šake hercegovaca koji hoće svoj izolirani kriminalni kutak, da sišu dobra i jednoj i u drugoj državi. Kad im pravda zapuše za vratom u BiH, bježe u Hrvatsku a kad im HR spremi presudu bježe u BiH. Pameti narodu...nikad dosta.

  • 20.09.2020.

    euforično ispratili tenkove.... panično dočekali traktore

Komentiraj...
Vidi sve komentare