To je to što me zanima!

Tisuće Janšinih pristaša na ulici: Rušiti je lako, graditi teže

Na Kongresnom trgu u Ljubljani okupilo se oko 10.000 pristaša slovenskog premijera Janeza Janše koji prosvjeduju protiv pokušaja da se sruši njegova vlada
Vidi originalni članak

Na Kongresnom trgu u Ljubljani okupile su se pristaše slovenskog premijera Janeza Janše koji prosvjeduju protiv pokušaja da se sruši njegova vlada. 

Skup je organizirala civilna udruga 'Zbor za republiku', a prema nekim procjenama okupilo se oko 10 tisuća Janšinih simpatizera i članova njegove stranke, piše 24ur. 

Za prosvjednike su organizirani i autobusi kojima su stizali u Ljubljanu, a Janša, iako je na summitu predsjednika vlada EU-a u Bruxellesu, okupljenima se obratio putem video poruke. 

Zahvalio se sunarodnjacima i prijateljima što su se okupili, ali i policiji koja, kako tvrdi, profesionalno obavlja posao. 

Što se tiče zahtjeva za novom vladom koji su ovih dana aktualna tema Janša je poručio: Rušiti je lako, graditi je teže.

Prosvjeduju i protivnici

Za danas je putem Facebooka dogovoren prosvjed Janšinih protivnika koji se bore protiv političkih elita. Policija je već ranije najavila kako ne očekuje sukobe. Ipak, s obzirom na to da se skupovi održavaju u malom vremenskom razmaku na istom mjestu, policija će, ako bude potrebe, intervenirati i razdvojiti protivnike. 

Okupljeni Janšini pristaše poručili su da vladu ne može rušiti ulica, te se zauzimaju za kulturu političkog dijaloga i afirmaciju pravne države. 

Bune se i pod maskama

Dvodnevni festival pod maskama počeo je u četvrtak na Prešernovom trgu u Ljubljani, a i ovim okupljanjem Slovenci iskazuju nezadovoljstvo radom Vlade i kvalitetom života u zemlji.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Slovenec 1 08.02.2013.

    Sada protiv vladi prosvjeduje 20.000 ljudi. Svaka jim čast!

  • LongliveUSAforever 08.02.2013.

    A mi smo kao zemlja blagostanja pa je kod nas sve mirno:D

  • kukumenikukutebi 08.02.2013.

    Bilo bi dobro kad bi i mi u hrvatskoj izasli na ulice jer nasi su politikanti puno opasniji, a mi samo sutimo i cekamo da nas netko drugi spasi. Ako si sami pomognemo pomoci ce nam i drugi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare