To je to što me zanima!

Tisuće Mađara protiv sankcija: "Nećemo postati kolonija EU"

U prosvjedima podrške premijeru Viktoru Orbanu i njegovoj vladi sudjelovalo je sto tisuća Mađara koji su Europskoj uniji poručili da neće postati kolonija
Vidi originalni članak

Tisuće Mađara je sudjelovalo na prosvjedu podrške premijeru Viktoru Orbanu. Njegova vlada je pod pritiskom EU da Mađarska promijeni zakone koji su blokirali pregovore o međunarodnom kreditu, piše BBC.

U maršu od centra Budimpešte do parlamenta sudjelovalo je sto tisuća ljudi koji su poručili da kažu da Europi, ali ne onome što Europa čini zemlji i vladi. Nosili su transparent s porukom 'Nećemo postati kolonija'. Novinar Zsolt Bayer rekao je da je ovo marš mira kojim vladi pokazuju da nije sama, a Europskoj uniji da im se ne sviđa način na koji tretiraju Mađarsku.

Ovaj mjesec na sastanku u Strasbourgu Europska komisija je odlučila pokrenuti postupak protiv Mađarske zbog niza mjera kojima se između ostalog ugrožava neovisnost medija i središnje banke. Odluka će utjecati na financijsku pomoć zemlji. . Mađarska je dobila upozorenje i mjeseca dana da napravi promjene. Ako do njih ne dođe uslijedit će postupak pred Međunarodnim sudom pravde.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • zlatkoslav 30.01.2012.

    Treba ovim nasim ljudima u RH koji su glasali ZA EU da dobiju otkaze da ih EU dosta pritegne.Samo je problem sto cemo i mi koji smo glasali PROTIV EU nastradati zbog ovih koji su glasali ZA EU.zbog njihovog pametovanja.

  • čistač 23.01.2012.

    mađari niti sami ne znaju šta žele pa zar nisu oni sami prvo se pobunili protiv svoje vlade zbog ti novi zakone e sada kada ih unija podupire sada su i protiv unije pa oni mi dijeluju isto kao i grci hitjeli bi i novce i ovce

  • MLADEN_5 23.01.2012.

    danas madjari , sutra mi. al mozemo bit sretni , jer od 40 posto glasaca , 60 posto je glasalo za, eu. to kod njih nije uspjelo.a kod nas , je.

Komentiraj...
Vidi sve komentare