To je to što me zanima!

Tisuće su marširale Pragom protiv COVID mjera i cijepljenja

Cijepljenje je postalo obvezno za dobnu skupinu od 60 i više godina, kao i medicinsko osoblje, policajce, vatrogasce i studente medicine čemu se prosvjednici protive
Vidi originalni članak

Tisuće ljudi marširale su u nedjelju glavnim gradom Češke u znak protesta protiv obveznog cijepljenja protiv COVID-19 za određene skupine i profesije, piše ABC News. Prosvjednici su se okupili na Vjenceslavovom trgu u središtu Praga, a prosvjed je uslijedio nakon sličnih, ali manjih demonstracija u nekoliko čeških gradova u subotu.

Prethodna vlada je početkom prosinca objavila uredbu kojom je cijepljenje postalo obvezno za starije od 60 godina, kao i medicinsko osoblje, policajce, vatrogasce i studente medicine. Odredba bi trebala stupiti na snagu u ožujku, ali bi ipak mogla biti poništena.

Vladu premijera Andreja Babiša kasnije u prosincu zamijenila je nova vlada koju je formiralo pet stranaka koje su pobijedile na parlamentarnim izborima u listopadu, na čelu s premijerom Petrom Fialom. Nova uprava protivila se obvezi cijepljenja starijih i bila je spremna ukinuti to, ali nije isključila da bi za neke još uvijek moglo biti obvezno, ovisno o razvoju pandemije.

Vlada bi odluku o tome trebala objaviti do sredine veljače.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • I have a dream...... 10.01.2022.

    Bravissimo! Samo naprijed.

  • 10.01.2022.

    I nigdje ni trunke pameti na vidiku....

Komentiraj...
Vidi sve komentare