To je to što me zanima!

'Tisuću eura za svako dijete je dobar poklon, ali nije rješenje'

Sklona sam povećanju naknade za pomoć pri rođenju djeteta. Ta naknada već postoji i iznosi 2680 kuna, a u nekim je gradovima i veća. No ne bih sada licitirala s iznosima, kazala je
Vidi originalni članak

Govoreći o mjeri kojom bi se s tisuću eura poticalo rođenje novog djeteta te o delimitiranju rodiljskih naknada, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić rekla je za HRT kako joj je teško govoriti o preuzimanju obveza koje je najavila prethodna vlada. 

- Sklona sam povećanju naknade za pomoć pri rođenju djeteta. Ta naknada već postoji i iznosi 2680 kuna, a u nekim je gradovima zbog socijalnih programa i veća. No ne bih sada licitirala s iznosima - kazala je i najavila da će se mjere za sljedeću godinu znati nakon donošenja proračuna. 

- Tisuću eura je dobar poklon za početak, ali nije rješenje - rekla je.

Ministrica je govorila i o angažmanu asistenata za osobe s invaliditetom te potvrdila kako će do potpisivanja novih ugovora naknadu za asistente isplatiti iz sredstava ministarstva. 

- Nakon dobivenog natječaja sredstva će se vratiti - rekla je Nada Murganić.

Naglasila je kako poboljšanje demografske slike i revitalizaciju društva ne treba očekivati samo od ove Vlade niti od ove uprave jer je to mnogo kompleksniji problem. 

Rekla je kako ova Vlada ima odgovornost donijeti mjere koje će se predlagati i provoditi sukcesivno. Napomenula je i kako treba naći novac u proračunu te donijeti zakone kako se ne bi dogodilo da u javnosti obećaju nešto što poslije neće moći ispuniti.
 

Idi na 24sata

Komentari 72

  • vidum 25.10.2016.

    Veće plaće bi imale puno više utjecaja na kvalitet (obiteljskih auta) nego na natalitet. Dva su uvjeta bez čijeg ispunjenja o povećanom natalitetu možemo samo sanjati. 1. Muškarac kao ravnopravan član obitelji, jer bez toga sve ih je manje koji se odlučuju na ženidbu. 2. Smanjivanje prava djeci i uvođenje određenih obveza. Zašto? Zato što u trenutnim okolnostima djeca u SVIM ZEMLJAMA SA SMANJENIM NATALITETOM imaju status nedodirljivih. Oni žele taj status trajno zadržati. Ne mislite valjda da će netko tko 25 ili 30 godina živi kao faraon, jednostavno reći: meni je bilo dosta, sad ću se ja patit za nekog drugog ko što su se moji roditelji patili (i još pate) za mene. Dajte odrastite! Onaj tko 30 godina s nikim ni jabuku nije podijelio nego je sve bilo njegovo, sad bi se svega trebao odreći i žrtvovati za nekog posranka. Ne budite smiješni!

  • Drogbosnup87 25.10.2016.

    Možda bi trebalo uzeti naknadu za stan ovi saborskim uhljebima što imaju plaće od 20000-30000 tisuća kuna, jer jadni ne mogu platiti kao ostatak hrvatskog pućanstva stanarinu u Zagrebu i dati za rođenje djeteta kako bi povećali natalitet u RH. Ili onom da ne kažem čemu, u Hrvatskim šumama što dobiva milijunske bonuse za uništavanje istih, a hvali se da je ostvario dobit na uštrb radnika koji hodaju u opancima na posao.

  • purgerica prva 25.10.2016.

    Koja simbolika, ravnateljicu doma za starije postaviti na čelo Ministarstva koje bi se trebala brinuti o podmlađivanju Hrvatske! Pa na čelo Ministarstva kulture ženu koja je sudjelovala u financiranju filmova koji hrvatske vojnike prikazuju kao zvijeri! Pa na čelo Ministarstva obrazovanja čovjeka koji je iz tog istog Ministarstva svojevremeno udaljen pod čudnim okolnostima! Potom na čelo Ministarstva gospodarstva bivšu, a možda i sadašnju zaposlenicu MMFa koja u kampanji financira stranku Pametno sa 4 tisuće kuna! Ha, ha, ha! Plenki, Plenki, "otpast će ti perje"! Zapravo, skoro svi su nam "stručnjaci" upitni , osim predsjednika Sabora. On je specijalista psihijatar, sasvim kvalificiran za njihov tretman!

Komentiraj...
Vidi sve komentare