To je to što me zanima!

Tisuću golubova mira poletjelo u 6 iz Knina prema Vukovaru...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U šest sati ujutro od Loredanovih vrata na kninskoj tvrđavi prema Vukovaru poletjelo je tisuću golubova listonoša, a istovremeno je isti broj poletio iz Vukovara
Vidi originalni članak

Proslava obljetnice Oluje ove godine počinje ranije nego obično i k tome na vrlo neobičan način - puštanjem dvije tisuće golubova kao simbola mira i slobode .

U manifestaciji Hrvatskog saveza klubova uzgajivača goluba listonoša 'Let slobode' u šest sati ujutro od Loredanovih vrata na kninskoj tvrđavi prema Vukovaru poletjelo je tisuću golubova listonoša, a istovremeno je isti broj poletio iz Vukovara prema Dalmaciji.

POGLEDAJTE VIDEO: Puštanje dvije tisuće golubova u znak mira i slobode

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Iako je cestovna razdaljina između Vukovara i Knina 600 ili 700 kilometara , naši golubovi letjet će najbližim putem preko zračnog prostora BiH. Lete prosječnom brzinom od 120 kilometara na sat i, ovisno o vremenskim i drugim prilikama, golubovi će biti na odredištu za malo više od tri sata - pojasnio nam je Marko Đapić , predsjednik Kluba uzgajivača golubova listonoša Dinara - Knin.

Davor Javorović/PIXSELL

Iz Knina je za Vukovar u utorak ujutro otpremljeno nešto više od tisuću golubova uzgajivača iz Kaštela, Sinja, Hrvaca, Knina, Gospića, Crikvenice i Siska . Istovremeno su iz Vukovara prema Kninu kamionom krenuli tamošnji golubovi. Kad ih u srijedu u šest sati puste, golubovi listonoše letjet će svaki u svoj golubarnik.

Golubarnik čiji golub ostvari najveću prosječnu brzinu leta bit će nagrađen peharom 'Let za slobodu', ali i s 200 kilograma hrane za golubove joker ili druge po izboru u istoj cijeni, a još sedam najboljih bit će nagrađeni s plaketama i sto, odnosno 75 kilograma hrane.

Idi na 24sata

Komentari 92

  • mangup@dj 05.08.2015.

    lijepa gesta ali skrili su takmičenje jer se samo pojedini nagrađuju

  • goraoranz 05.08.2015.

    srbi vam napravili drzavu 1918...ali vi ucite istoriju od 1990godine.....pre 1990 kod vas je bilo doba krede :)

  • ina67 05.08.2015.

    Golubovi mira poletjeli i onima koji su prijetili braniteljima Vukovara da se ne odazovu na mimohod tako da su se sada sami razotkrili i za koga rade. I oni pričaju o zajedništvu samo što sada svi znamo da je to laž. Niti je njima do zajedništva niti do boljitka, njima je cilj da dođu na vlast oni koje oni žele pa nije važno da li će biti bolje ili ne, a pomoć su imali i od KGK, no izgleda da se morala malo promijeniti iako ne za puno, a to smo vidjeli danas u Kninu. Zviždanje nije zajedništvo e tu je mogla doskočiti, ali nije, pa prema tome sramota za Knin i organizatora i one za čije ime zvižde.

Komentiraj...
Vidi sve komentare